Vâscul, leacul secret

Vâscul este o plantă care parazitează pomii fructiferi și unii arbori. Se folosesc numai frunzele și tulpinile tinere, restul plantei fiind toxic. Fitoterapeuții recomandă, în scop terapeutic, folosirea frunzelor de la vâscul care a crescut pe măr, prun, gutui, păr, pin și brad.

Soluție în caz de hipertensiune arterială

Frunzele și ramurile tinere de vâsc conțin anumite substanțe numite saponine (colină și acetilcolină) care au proprietatea de a influența circulația sângelui, făcând să scadă tensiunea.  El este astfel recomandat în tratarea afecțiunilor cardiovasculare, respiratorii și în combaterea cancerului. În caz de hipertensiune arterială, poți urma o cură, măcar o dată pe an, când bei 3 căn de ceai rece sau macerat pe zi, timp de 3 săptămâni, 2 căni timp de două săptămâni și o cană timp de o săptămână.

În același timp, vâscul aduce o ameliorarea în ateroscleroză, tulburări renale, influențate de tensiune ridicată și în toate stările cu circulație defectuoasă a sângelui. Usturoiul introdus în alimentația zilnică îi mărește acțiunea hipotensivă.

Bun împotriva tusei și răcelii

Vâscul este recomandat și pentru combaterea simptomelor răcelii. Conține flavonoizi, vitamina C, iar când guturaiul s-a instalat, poți bea ceai de vâsc, care este bun și în caz de tuse. Astfel, putem spune că vâscul are acțiune antispasmodică, ameliorând crizele de astm, tusea convulsivă și sughițurile persistente.

Util în problemele femeiești

Tulburările menstruale pot fi reglate cu ceai neîndulcit de vâsc. În cazul unor menstruații abundente sau dereglate, dar și al menopauzei, bea zilnic o cană cu ceai de vâsc. Menopauza determină tulburări circulatorii, cardiace și stări nervoase care pot fi tratate cu ajutorul acestei plante. Poți bea o cană de infuzie de vâsc sau poți lua o linguriță de pulbere, de 3 ori pe zi, timp de 3 luni.

Cum se prepară remediile

Ceaiul de vâsc se prepară prin macerație la rece. Se pun 3-4 lingurițe de plantă mărunțită într-un vas, peste care se toarnă 250 g apă rece. Se lasă 7-8 ore să se macereze , apoi se strecoară și se îndulcește, fără a se mai fierbe. pe zi se pot lua 2-3 cești în cadrul cantității de lichid admisă de medic.

Sucul proaspăt se prepară din tulpini și frunze proaspete date prin storcător și este recomandat pentru femeile care au probleme de fertilitate.

Pentru a prepara tinctura, se pun câteva frunze uscate într-o sticlă, se adaugă alcool, se lasă la macerat 10-12 zile și se strecoară. se poate bea în caz de tuse, ea fiind și un bun imunostimulator.

Citește și:

Leacuri cu usturoi

Pătlagina calmează tusea

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andreea Tudorica 346 Articole
Author

1 Comentariu

  1. Atentie ,e un foarte puternic remediu de baza in hipertensiune!Daca nu aveti probleme cu hipertensiunea,nu beti ceaiul,ca dupa,nu mai sunteti buni de nimic!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.