Viceprimarul Capitalei: Nu putem gândi dirijarea traficului rutier…

Aproape o jumătate de milion de vehicule intră zilnic în București și de aceea nu putem gândi dirijarea traficului doar cu ajutorul agenților de circulație, a declarat, miercuri, în cadrul unui eveniment de specialitate, Dan Darabonț, viceprimarul Municipiului București.

‘Sper ca administrația publică din România, din toate unitățile administrativ-teritoriale, să fie capabilă să conștientizeze din ce în ce mai mult importanța conceptului de ‘Smart city’, de ‘Smart solutions’. Administrația publică este un beneficiar, iar provocarea vine din mediul privat, a firmelor. Un proiect european de succes și foarte important pentru comunitatea bucureșteană este stația de tratare a apelor uzate de la Glina. Deci, soluțiile nu se găsesc neapărat în interiorul cetății, în interiorul limitelor administrative ale orașului. Bănuiesc că toți am avut probleme cu traficul înainte de a veni în această locații. Nu am putea să gândim soluționarea traficului numai prin dirijarea traficului cu brigada rutieră, fără să ținem cont aproape o jumătate de milion de vehicule intră în oraș și ele nu se opresc undeva. Până la urmă, cuvântul-cheie este integrarea acestor soluții inteligente’, a afirmat Darabonț; potrivit Agerpres.

Manageri și specialiști din energie, transport, utilități, urbanism sau finanțe, dar și reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale participă, miercuri, la prima ediție a evenimentului ‘Smart Cities of Romania’, care se va desfășura, în perioada 21-22 octombrie 2015, la Universitatea Politehnica din București.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.