(VIDEO) Ce comoară!

Al doilea cel mai mare diamant brut din istorie, de 1.758 de carate, cu o dimensiune ce o depăşeşte pe cea a unei mingi de tenis, a fost descoperit într-o mină din Botswana, potrivit skynews.com, transmite Mediafax.

Diamantul, cântărind 352 de grame, a fost descoperit într-o mină administrată de compania canadiană Lucara Diamond Corp, la doar patru ani după ce o altă gemă de acest tip, de 1.109 carate, a fost găsită în acelaşi loc.

Reprezentanţii companiei au avut dificultăţi în a vinde gema, numită „Lesedi La Rona”, scoasă la licitaţie iniţial în iunie 2016. În cele din urmă, diamantul a fost vândut companiei britanice Graff Diamonds, pentru 53 de milioane de dolari în 2018.

Potrivit publicaţiei Forbes, din acel diamant au fost tăiate 67 de pietre preţioase.

Piatra descoperită recent este a doua ca mărime din istorie după celebrul Cullinan Diamond, de 3.106 carate, descoperit într-o mină de lângă Pretoria, în Africa de Sud, în 1905.

Două dintre diamantele obţinute din Cullinan – Great Star of Africa şi Lesser Star of Africa – fac parte dintre bijuteriile Coroanei Marii Britanii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

2 Comentarii

  1. Astia au jefuit cam tot si peste tot in lume cit timp au fost marele imperiu Britanic.Acum se vaita ca vin emigrantii si le iau tara.Urmasul lor ,fosta mare colonie de peste ocean ,face la fel, si la fel se plinge ca o invadeaza emigrantii.

  2. Britanicii- acest imperiu MIZERABIL , condus de reptile, serpi de dudau.
    Ce a gresit Hitler in 1938-39 ! In loc sa atace Rusia, putea bate palma cu Stalin intru impartirea acestui blestemat imperiu. De era asa, America insasi era doar o putere regional azi.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.