(VIDEO) OPERAȚIUNE nemaiîntâlnită pe litoral: Conținut periculos!

Amplă operaţiune pe litoralul Mării Negre, într-un dosar de trafic de droguri.

Zeci de pachete cu cocaină au fost aduse de valuri la mal, pe plajele litoralului românesc, până în prezent fiind vorba despre o cantitate ce depășește o sută de kilograme.

Pachetele au fost găsite începând de vineri, pe diferite plaje de pe litoralul românesc, de oameni, aceștia alertând autoritățile.

Poliţiştii avertizează sâmbătă turiştii şi localnicii să nu deschidă pachete pe care le găsesc pe plajă deoarece acestea pot conţine droguri cu o concentraţie de peste 90 la sută şi dacă găsesc astfel de colete să sune la 112.

Avertizăm cetățenii din zona litoralului românesc să nu deschidă pachete pe care le găsesc pe plajă, să anunțe cel mai apropiat polițist sau să sune la 112, dacă găsesc astfel de colete.

Acestea pot conține droguri cu o concentrație foarte mare (peste 90%), ce pot pune în pericol viața! În momentul de față, pe litoralul Mării Negre, este în derulare o amplă operațiune, într-un dosar de trafic de droguri, derulată de polițiști, polițiști de frontieră și jandarmi, sub coordonarea D.I.I.C.O.T„, este avertismentul Poliției.

Comisarul Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliției Române, a declarat, sâmbătă, într-o conferință de presă la Constanța, că 300 de polițiști, polițiști de frontieră și jandarmi sunt angrenați în operațiunea care se desfășoară pe o suprafață de 90 de kilometri, de-a lungul litoralului, pentru a fi găsite pachete cu droguri.

„Operațiunea este în derulare. Peste 300 de polițiști, polițiști de frontieră, jandarmi se află pe litoralul românesc. Vorbim aici de peste 90 de kilometri pe care se efectuează aceste căutări. (…) Au fost găsite droguri inclusiv pe mare. Tocmai de aceea, această operațiune a beneficiat de sprijinul a două elicoptere din cadrul MAI, dar și a 14 ambarcațiuni din cadrul Poliției de Frontieră. S-au folosit, bineînțeles, și scafandri în aceste căutări de astăzi. Operațiunea este în derulare și sperăm să găsim toate coletele care conțin droguri pentru a înlătura orice potențial pericol la adresa cetățenilor din Constanța”, a spus Drăgan.

El a spus că au fost oameni care au găsit colete și au anunțat la 112 și nu există informații cum că între cei care au găsit ar fi păstrat pachetele cu droguri.

„Au fost și persoane care au semnalat faptul că au găsit anumite colete și le mulțumim pe această cale că au ales să alerteze de îndată autoritățile. (…)Din datele pe care le dețin în prezent nu există nicio persoană care să fi găsit droguri și să nu fi declarat la 112. Toate aceste activități se desfășoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc. Toate activitățile sunt coordonate de DIICOT. Bineînțeles, procurori din cadrul DIICOT se află în Constanța și coordonează aceste activități”, a mai spus comisarul Drăgan.

Potrivit comisarului Georgian Drăgan, până în prezent nu se cunoaște cantitatea exactă de droguri găsită pe litoral, fiind o acțiune încă în desfășurare.

Aceste verificări ar putea avea legătură cu captura de aproximativ o tonă de cocaină din Tulcea de la sfârşitul lunii martie.

Pe 29 martie 2019, procurorii DIICOT au adus la sediul central din Capitală saci întregi de cocaină găsiți într-o șalupă din Delta Dunarii, drogurile având o valoare estimată pe piață de 300 de milioane de euro.

Anchetatorii au fost sesizați după ce, pe raza unei localități din județul Tulcea, dintr-o dubiță înmatriculată în România a căzut un pachet ambalat conținând un kilogram de cocaină, cu puritate de 90%.

Apoi ancheta polițiștilor și a procurorilor au dus la descoperirea a aproape o tonă de cocaină, în interiorul unei bărci de pe malul Mării Negre, în Sfântu Gheorghe. Întreaga captură de cocaină avea o puritate de 90%, anunța atunci procurorul-șef DIICOT Felix Bănilă, care preciza că, pe piața drogurilor, la momentul vânzării, această cantitate urma să fie triplată, prin combinarea cu diferite substanțe.

Drogurile proveneau din America de Sud și au fost transportate în România pe cale maritimă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

7 Comentarii

  1. Asta e, deja, o invitatie pentru drogati. Or sa tabere astia pe toate plajele, la concurenta cu politia. Pleshu Jr. va deveni erou national. Maaare-i gradina lui Dumnezeu si multi nebuni sar gardul!

  2. Au venit ricanii in Romania, hopa si drogurile! A dracu coincidenta. Cred ca erau pentru GI-sii de la Kogalniceanu.

  3. Eu cred ca provin de la ultima intoarcere acasa a marelui capitan de vas Basila … asa ca sa ne asteptam in urmatoarele zile si la „debarcarea” a sute de pachete cu cafea, baxuri cu tigari si mormane de blugi … aaa … si sa nu uitam citeva colete cu elastice de chiloti …

  4. prin faptul ca pleshu jr e putin retinut, a ratat o afacere in stil mare; nu-i nimic, il ajuta senioru si ceilalti rezisti- sa vezi ce adunari si proteste in zona plajei acum ( botule, angi, batausu et comp – sa fiti pe plaja si pe pe faza: moshu sorosh v.a trimis intaritoare!)

  5. Se pare ca familia Pleșu umple cu atâta „cultură” apele Mării Negre, Iata ce inseamna inalta cultura!

  6. Daca operatiunea cu drogurile a fost derulata pentru a demonstra ca Romania nu e pregatita sa intre in Spatiul Schengen??? Tocmai ca sa aiba olandezii, francezii si nemtii motiv ca sa nu ne accepte in aceasta uniune!!! Operatiune pusa in practica si cu unele conserve din Paza de Coasta care au dezactivat, dupa cum se vorbeste, sistemul de monotorizare a apelor teritorile romanesti???

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.