Vocea Rusiei: cele trei condiţii pentru reintegrarea Transnistriei în Republica Moldova

Rusia a declarat că a venit timpul ca Transnistria să se întoarcă în Republica Moldova. Asta, însă, se va întâmpla după ce Chișinăul va îndeplini trei condiții: va respinge definitiv aderarea la NATO, va oferi un statut special Transnistriei, dar și vorbitorilor de limbă rusă și limbii ruse pe tot teritoriul Republicii Moldova, informează postul de radio „Golos Rossii”, potrivit Unimdia.md.

Potrivit moderatoului emisiunii, Federația Rusă devine foarte sensibilă când vine vorba de extinderea NATO, iar Republica Moldova când vine vorba de separatism. Din această cauză, Rusia pune condiţia de ne-aderare Republicii Moldova la NATO. „Pentru a-și păstra rolul de „Fratele cel Mare” şi să nu-și piardă simpatia în regiune, Rusia a invocat două condiţii adiționale, și anume: statutul de regiune specială pentru rmn şi impunerea limbii ruse ca a doua limbă de stat”, a mai spus sursa citată.

„Posibil că aceste condiții nu i-au entuziasmat pe autoritățile de la Chişinău, însă deocamdată nu există un alt mod de a restabili integritatea teritorială, şi puţin probabil va apărea în viitor. Deci, mai devreme sau mai târziu, Chișinăul va trebui să cadă de acord”, a conchis moderatorul emisiunii la „Golos Rossii”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.