Împrumuturile băncilor spaniole de la BCE au atins un nou record în iunie

Împrumuturile nete acordate de Banca Centrală Europeană băncilor spaniole au atins nivelul record de 337,2 miliarde de euro în luna iunie, faţă de 288 miliarde euro în luna mai, a anunţat vineri Banca cetnrală a Spaniei, transmite AFP, citată de Agerpres.

Băncile spaniole se îndreaptă din ce în ce mai mult spre fondurile oferite de BCE, în condiţiile în care au dificultăţi în a strânge bani de pe piaţa interbancară. Acest lucru a făcut ca împrumuturile băncilor spaniole de la BCE să atingă valori record în fiecare lună după februarie 2012.

Potrivit cifrelor oficiale, împrumuturile brute ale băncilor spaniole de la BCE au crescut la 365 miliarde euro în luna iunie de la 325 miliarde euro în luna mai, fiind responsabile pentru 30% din împrumuturile totale în zona euro. În schimb, depozitele băncilor spaniole la BCE au scăzut la 27,99 miliarde dolari în luna iunie de la 36,83 miliarde euro în luna mai.

La începutul acestei luni Spania a devenit cea de-a patra ţară membră a zonei euro care a cerut în mod oficial ajutorul Uniunii Europene pentru a-şi sprijini sectorul bancar. Băncile spaniole vor beneficia de un prim împrumut, în valoare de 30 de miliarde de euro, la sfârşitul lunii iulie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.