Regele Mihai, sărbătorit oficial la Londra

Regele Mihai I va fi omagiat la Londra printr-o serie de evenimente, în cadrul unei vizite pe care acesta o efectuează în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul Familiei Regale, în perioada 6-8 noiembrie 2012, Majestatea Sa Regele Mihai I, împreună cu Principesa moștenitoare Margareta și Principele Radu, efectuează o vizită în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Familia regală a României participă în capitala britanică la un șir de evenimente omagiind personalitatea Regelui Mihai I, se precizează în comunicatul citat.

Alături de Regele Mihai se vor afla și Principesa Elena, împreună cu fiica ei, Elisabeta Karina.

Marți, 6 noiembrie, Principesa moștenitore și Principele Radu vor lua parte la Gala Anuală a Crucii Roșii Internaționale, eveniment ce se află anul acesta sub Înaltul Patronaj al Altețelor lor regale.

Miercuri, 7 noiembrie, Majestatea Sa Regele va avea o întâlnire cu Lordul Primar al Londrei.

În seara aceleiași zile, Regele Mihai, Principesa moștenitoare, Principele Radu, Principesa Elena și Elisabeta Karina vor lua parte la un dineu oficial, oferit de ghildele tradiționale ale Londrei, la Wax Chandlers Hall, unul dintre monumentele istorice ale orașului Londra.

Joi, 8 noiembrie, în ziua Sfinților Mihail și Gavriil, Familia regală a României va participa la un serviciu religios în Capela Regală Savoy, sediul Ordinului Regal Victorian. Ceremonia va avea loc în onoarea Regelui Mihai și va fi condusă de capelanul Reginei Elisabeta II și capelan al Ordinului, reverendul prof. Galloway. Evenimentul este ocazionat de împlinirea a 75 de ani de când Majestatea Sa a primit Ordinul Regal Victorian, în grad de Mare Cruce. Cu această ocazie, Majestatea Sa devine primul suveran străin al cărui blazon este așezat în capela Ordinului.

Serviciul religios va fi urmat de un dineu oficial, la care vor participa, alături de Familia regală a României, Altețele lor regale Ducele și Ducesa de Gloucester, reprezentând pe Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a. Vor mai fi prezenți membri ai Guvernului britanic, oficiali ai orașului Londra, membri ai Corpului Diplomatic, personalități din mediul de afaceri și ale societății civile din Marea Britanie, se mai precizează în comunicatul citat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.