A divorțat pe Facebook, dar a ajuns consilier de ministru

Fostul primar al orașului Botoșani Ovidiu Portariuc a devenit consilier al celui mai important ministru din Guvernul Grindeanu. Acesta ocupă funcția de consilier personal al ministrului de Finanțe, Viorel Ștefan, pesedistul care l-a înfruntat de mai multe ori pe șeful său de partid, Liviu Dragnea.

Încă de la începutul mandatului său de ministru, deputatul Viorel Ștefan l-a călcat direct pe bombeuri pe Dragnea, demontând ideea cu „gaura“ de zece miliarde din buget, lăsată de cabinetul Cioloș. Mai mult, alesul PSD de la Galați și-a permis, în plin război al declarațiilor pe tema dispariției banilor, să spună public că întâlnirea sa cu președintele Klaus Iohannis a fost una „instituțional corectă“. În timp ce șefului Finanțelor i se clatină din ce în ce mai tare scaunul, consilierul său personal încearcă să-și cimenteze poziția în minister.
Ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, a fost criticat dur de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi de premierul Sorin Grindeanu, în cursul­­­ ultimelor discuţii pe tema proiectului de buget. Oficialului guvernamental consiliat mai nou de către Ovidiu Portariuc i se impută că nu a respectat prevederile din programul de guvernare al PSD. Deja în partid se ia în calcul varianta remanierii ministrului de Finanţe. Totuși, acest lucru nu ar urma să se întâmple decât după ce bugetul va fi adoptat. Astfel, Ștefan va fi scos „acarul Păun“ pentru banii insuficienți direcționați spre principalele domenii anunțate cu surle și trâmbițe de PSD în campania electorală. Liviu Dragnea s-a arătat, public, nemulțumit de propunerile regăsite în proiectul Ministerului Finanțelor Publice în cazul unor ordonatori principali de credite, printre care SRI și Administrația Prezidențială. Șeful PSD susține că nu are nicio problemă cu faptul că anumite instituții primesc mai mulți bani în defavoarea altora, dar crede că, în acest fel, s-ar frâna dezvoltarea economică, creșterea salariilor și a pensiilor, relaxarea fiscală și alocarea mai multor bani pentru investiții.

Portariuc a renunțat la familie pentru carieră

Fostul edil de la Botoșani Ovidiu Portariuc nu a performat niciodată la capitolul comunicare. Până și divorțul de soția sa, de acum câțiva ani, și l-a anunțat mai întâi pe o rețea de socializare.

„Am hotărât împreună cu soţia mea ca după 10 ani de căsnicie să mergem pe drumuri separate, cu dorința însă de a păstra o relație normală de amiciţie şi de a ne ajuta reciproc. Regret că s-a ajuns aici, dar priorităţile diferite în viaţă şi-au spus cuvântul“, își argumenta decizia actualul consilier ministerial.

Apropiați ai fostei familii au declarat mereu că neînțelegerile cuplului ar fi fost legate de cariera fiecăruia dintre ei. Unul și-a dorit să ajungă primar al Botoșaniului, celălalt și-a legat cariera de Iași. Laura și Ovidiu Portariuc trăiau mai tot timpul la distanță după ce rezultatul alegerilor l-a legat pe fostul edil de Botoșani.

Familia Portariuc are și un copil, despre care fostul primar spunea că va rămâne prioritatea sa. Cât privește noua sinecură în posesia căreia a intrat, Portariuc admite că este „o sarcină complexă“, dar speră că experiența acumulată în administrația locală, dar și în mediul privat, îl va ajuta „să adauge un plus de valoare“ echipei de profesioniști de la Ministerul de Finanțe.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Maria Musat 68 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.