Accident grav: Au ajuns cu mașina în râu

Un tânăr în vârstă de 22 de ani şi-a pierdut viaţa, iar o tânără de 19 ani a fost grav rănită, după ce maşina în care se aflau a derapat pe DN 1, în zona Nistoreşti, şi a plonjat în albia râului Prahova. Alte două autoturisme au fost avariate în acest accident.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Prahova, citați de Mediafax, accidentul s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică pe DN 1, între Ploieşti şi Braşov, în localitatea Nistoreşti.

Tânărul în vârstă de 22 ani conducea cu viteză o maşină dinspre Ploieşti spre Braşov şi a depăşit pe partea dreaptă un autovehicul care circula în acelaşi sens pe banda doi a drumului, a pierdut controlul asupra maşinii şi a intrat pe contrasens, unde s-a izbit de o altă maşină, după care autoturismul a ieşit de pe şosea şi s-a răsturnat în albia râului Prahova.

Şoferul maşinii care s-a răsturnat a murit pe loc, iar o pasageră aflată în maşină cu el, în vârstă de 19 ani, a fost rănită, fiind internată în spital în stare gravă.

Celelalte două maşini implicate în accident s-au ciocnit între ele, însă niciunul dintre ocupanţii acestora nu a fost rănit.

Accident și pe DN 17

Cinci persoane au fost rănite, duminică, și pe DN 17, în apropiere de Bistriţa, după ce două maşini s-au ciocnit frontal.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Bistriţa-Năsăud, Oana Andreica, accidentul, petrecut pe DN 17, a fost cauzat de un bărbat de 58 de ani, aflat la volanul unei maşini care circula dinspre Beclean spre Bistriţa şi care a făcut o depăşire neregulamentară, încălcând linia continuă.

“Bărbatul de 58 de ani, aflat la volanul unei maşini în care se mai afla o persoană, a efectuat o depăşire neregulamentară, depăşind linia continuă. Autoturismul s-a ciocnit frontal cu o altă maşină care venea regulamentar din sens opus condusă de un tânăr de 18 ani şi în care erau alţi doi pasageri. În urma impactului, şoferul de 58 de ani a fost grav rănit şi transportat cu un elicopter SMURD la Târgu Mureş, iar celelalte patru victime la spitalul din Bistriţa. Bărbatul de 58 de ani va fi cercetat pentru vătămare corporală din culpă”, a spus Andreica.

Marius Rus, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului penru Situații de Urgență (ISU) Bistrița-Năsăud, a declarat că două maşini de descarcerare au intervenit să-i scoată pe bărbatul de 58 de ani şi pe soţia acestuia dintre fiarele contorsionate ale maşini.

UPDATE Accident pe DN1 și lângă Predeal

O femeie de 53 de ani a murit, iar soţul ei este în stare gravă, după ce maşina în care se aflau s-a ciocnit cu un TIR, duminică, în jurul orei 14.00, pe DN1, între localităţile Timişul de Sus şi Predeal, în judeţul Braşov.

Potrivit comisarului şef Liviu Naghi, purtător de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, accidentul s-a petrecut la ora 13.50, pe DN1, pe raza localităţii Timişul de Sus, după ce o şoferiţă de 53 de ani, care conducea un autoturism dinspre Predeal spre Braşov, a ieşit din coloană şi a intrat pe contrasens. Din sens opus venea un TIR care circula regulamentar, în urma impactului violent şoferiţa autoturismului murind pe loc, iar pasagerul din maşina condusă de ea fiind grav rănit.

„Urmează să stabilim în ce condiţii s-a petrecut accidentul şi cum a ajuns pe contrasens, dacă a adormit la volan sau a încercat să intre într-o depăşire“, a spus Naghi pentru corespondentul Mediafax.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.