×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 6 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Luni, 21 august 2017, 07:42
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
Aduceţi-ne lecitină!
Am uitat de plagiatul lui Kovesi, de K14, de Decizia CCR, de Rarinca, de casele lui Iohannis

Preocupaţi să nu ne mănînce „Balena Albastră” şi să nu scape corupţii prin Ordonanţa 13, am uitat cu totul de marile scandaluri de care, nu cu mult timp în urmă, păream foarte preocupaţi. „Cineva” ştie că memoria mulţimii este scurtă şi nu face conexiuni, alungînd un eveniment cu altul, astfel încît primul să dispară din zona noastră de interes! Şi acţionează în consecinţă.

Astfel, nimeni nu mai vorbeşte acum despre PLAGIATUL LAUREI CODRUŢA KOVESI. Aflat în centrul atenţiei publice timp de cîteva luni bune, structuri extrem de diverse au pus umărul la aruncarea în derizoriu a plagiatului şefei DNA din teza sa de doctorat. Kovesi a obţinut doctoratul la Universitatea de Vest, în faţa unei comisii din care a făcut parte şi actualul ministru al Justitţiei, Tudorel Toader, după care, la festivitatea ce a urmat, au participat şeful SRI şi adjunctul său!

Dezvăluirea plagiatului a fost făcută de Mugur Cuvică, şeful GIP, care a scos la iveală furtul unui număr uriaş de pagini cu ajutorul unui soft folosit în întreaga lume. Ce a urmat este demn de filmele SF: s-au constituit mai multe comisii ciudate care, în faţa evidenţei, au acceptat, totuşi, că doar un procent de 4%, stabilit absolut arbitrar, ar fi plagiat, după care CNATDCU a dat verdictul de spălare a onoarei „cercetătoarei” Kovesi!

Acest tratament special de protecţie n-a funcţionat însă în cazurile Victor Ponta, Gabriel Oprea sau Petre Tobă, cărora li s-a retras titlul de „doctor”, ci doar în cazul Codruţei Kovesi, pion principal al sistemului în bătălia politică pentru Putere!

Şi CAZUL FLORIAN COLDEA a avut o rezolvare menită să-l scoată pe şeful executiv al SRI din centrul atenţiei după dezvăluirile devastatoare ale lui Sebastian Ghiţă şi Elena Udrea. După ce întreaga opinie publică părea oripilată în faţa informaţiilor care arătau implicare SRI în numirile din partide sau în principalele instituţii de forţă ale statului, totul s-a stins prin anunţarea trecerii în rezervă a generalului Florian Coldea, deşi, cum s-a scris în presă, activitatea acestuia este departe de a se fi încheiat. Nimeni nu a anchetat faptele pentru care era acuzat Florian Coldea, deşi Elena Udrea a depus un denunţ oficial, în care arăta cum plecau genţile cu cîte 500.000 euro pentru înfiinţarea unei televiziuni şi finanţarea unui institut de sonadrea opiniei publice!

Florian Coldea a rămas profesor (!!!) de informaţii, soţia sa a rămas în continuare în SRI, deşi a fost şi ea beneficiara concediilor de lux plătite de Sebastian Ghiţă. Pentru fapte similare, mulţi politicieni au fost anchetaţi, trimişi în judecată sau chiar condamnaţi pentru obţinere de foloase necuvenite, trafic de influenţă sau luare de mită, considerîndu-se că simple aplauze sau un act sexual ar fi avantaje nemeritate!

Ce să mai spunem de CAZUL RARINCA, în care fosta şefă a ÎCCJ Livia Stanciu s-a plîns la DNA că este şantajată de Mariana Rarinca, fosta secretară a soţului său, deşi aceasta nu a făcut altceva decît să ceară returnarea unei sume datorate? Cazul este foarte binecunoscut, deşi #Rezist nu a ieşit în stradă în faţa acestui abuz incredibil, aşa cum a făcut acum pentru salvarea Universităţii lui George Soros din Budapesta.

Mariana Rarinca a fost achitată prin sentinţă definitivă, dar cuplul Stanciu-Kovesi a pus la cale un întreg mecanism prin care a obţinut rejudecarea dosarului, cu un complet anume ales, astfel încît să se obţină o condamnare cu suspendare, iar judecătorii care o achitaseră pe Rarinca au fost trimişi în faţa Inspecţiei judiciare a CSM! Este îngrozitoare lipsa de reacţie a opiniei publice în faţa acestui abuz grosolan, acoperit chiar de către preşedintele Klaus Iohannis! Drept consecinţă a complicităţii, Livia Stanciu a fost numită de Preşedinţie judecător la CCR, deşi Mariana Rarinca înaintase un memoriu către Iohannis.

Peste toate, însă, stă DOSARUL CASELOR LUI IOHANNIS. Acesta este, fără îndoială, cazul cel mai spectaculos pe care „sistemul” l-a vrut uitat. Prin Sentinţe definitive ale instanţelor de judecată s-a stabilit că familia Iohannis a dobîndit prin acte false mai multe imobile din Sibiu. Conform legii, instanţele au sesizat comiterea mai multor infracţiuni de fals şi uz de fals, însă procurorii au plimbat dosarul de la un parchet la altul, astfel încît opinia publică să uite pur şi simplu de el. Chiar şi cînd familia Ţuluş a dat verdictul NUP, tot mai rămăseseră capete de acuzare, însă nimeni nu mai ştie unde este dosarul, deşi toate informaţiile arată că ar fi undeva în sertarele de la DNA.

Klaus Iohannis a beneficiat de sprijinul Liviei Stanciu, care i-a acceptat şi strămutarea dosarului, dar şi calea extraordinară de atac. Din fericire, judecătorii de la Curtea de Apel Piteşti nu au intrat în această sarabandă şi au pus capăt acestui caz. Nu s-a mers însă pînă la capăt, astfel încît nimeni nu mai anchetează acum falsul şi uzul de fals al familiei Iohannis, atît de evident, încît, dacă altcineva ar fi fost în situaţia preşedintelui, ar fi fost demult anchetat, judecat şi condamnat!

La toate aceste cazuri s-ar mai putea adăuga Decizia CCR în cazul Ordonanţei 13, în urma căreia Codruţa Kovesi ar fi trebuit să-şi dea singură demisia, soluţia NUP în dosarul lui Dacian Cioloş în timp ce era prim-ministru sau decizia de achitare a lui Iohannis pentru incompatibilitate dată în timp ce era preşedinte.

Oriunde pe planetă sau cel puţin în ţările civilizate, nici unul dintre aceste cazuri nu ar fi fost „uitat” sau lăsat în nelucrare, ci ar fi fost urmat imediat de consecinţe, iar persoanele respective n-ar fi stat pe gînduri şi ar fi ieşit de bunăvoie din viaţa publică!

Pal Schmitt, preşedintele Ungariei, de pildă, şi-a dat imediat demisia cînd s-a dovedit plagiatul din teza de doctorat obţinută în 1992, deşi era un apropiat al premierului Viktor Orban, campion olimpic la scrimă şi chiar vicepreşedintele Parlamentului European! La fel a procedat şi ministrul Economiei din Germania, Karl-Theodor zu Guttenberg, care făcea parte dintr-o familie celebră, atestată încă din anul 1149, acesta demisionînd tot din cauza plagiatului, cu toate că, la vremea respectivă, era considerat succesorul Angelei Merkel la funcţia de cancelar!

Numai la noi, „Sistemul” reuşeşte să ne rîdă continuu în nas, acoperind toate cazurile flagrante cu tot felul de strategii de „spălare”, specifice, în general, sistemelor totalitare!

O vină, însă, avem şi noi, opinia publică, pentru că ne lăsăm prea uşor manipulaţi, pentru că uităm prea repede aceste abuzuri ale Puterii şi nu reacţionăm, aşa cum fac oamenii din ţările cu o democraţie puternică. În schimb, ieşim ca nişte roboţi în stradă la chemarea unor ONG-uri, risipind nevoia de protest pentru subiecte care sînt departe de interesele noastre concrete.

E o vorbă celebră care spune că aceia care uită, riscă să repete evenimentele, iar la noi uitarea parcă a devenit starea de normalitate din care nu vrem să ieşim nici de-ai dracului.

Ion SpânuPublicat Luni, 17 aprilie 2017
17957
 | 72
 | 59
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Nae
-1
Presa e asemanatoare cu un taur care reactioneaza doar la o panza rosie ! Presa "primeste" un "subiect" si-l "mesteca" o perioada , cum i se arata "alta panza rosie" uita tot si incepe sa "mestece" noua "intoxicare "! Cand toti vorbeau de "noaptea alegerilor din 2009" , a venit "retinerea lui Ghita" si aproape toti au uitat de subiectul trecut si "mesteca "toata ziua "cazul Ghita" ! HALAL PRESA " !
Publicat Miercuri, 19 aprilie 2017
+Răspunde
Observer
0
Si in cazul doctoratelor trebuie un prag: 5% este eroarea unui program de calculator la care se adauga autocitarile inca 5%. Limita ar fi la 10-15%
Publicat Miercuri, 19 aprilie 2017
+Răspunde
Nastratin
-4
Jegosului care sub nick-ul ,, Nastratin'' a postat comentariul : ,, Limba dulce iti spuneau colegii de la Parchet, nu-i asa? '' ! Bai paduche coafat , nu te duce mintea nici sa iti iei singur un nick scos din creierul ala cat nuca ? Trebuie sa postezi sub nick-ul altuia ? Esti prost sau te crezi jmecher ? Si mai vorbesti de plagiat !
Publicat Marţi, 18 aprilie 2017
+Răspunde
prostu
-1
Prostii merg la vot fiindca sunt prosti si se cred destepti. Jocurile se fac in alta parte!
Publicat Marţi, 18 aprilie 2017
+Răspunde
Prostu' Satului
+9
Asta e un articol care ar trebui republicat periodic "Intru amintirea a ceea ce a fost" si poate nu va mai fi.
Publicat Marţi, 18 aprilie 2017
+Răspunde
slabu
-5
Sa nu ne reamintim doar selectiv. Dar de ce nu ne explicati cum a putut infractorul condamnat Dragnea ca dintr-o leafa de bugetar, undeva la 5.000 lei/luna, a putut sa-si faca un castel cu piscina, teren de tenis cu nocturna si cu iesire la doua starzi in Alexandria, cum si-a cumparat un hotel Turiss de 10 etaje, cum si-a luat 200.000 m2 patrat suprafata desfasurata de cladire cu 200.000 E si cum isi petrece concediile in insorita Brazilie. Plus cheltuielile cu intretinerea amantei pubere care, pentru cat de vartos mai este vrejul rokerului mustacios, nu pot fi mici.
Publicat Marţi, 18 aprilie 2017
+Răspunde
anna
+6
Tudorel Toader mai vorbeste?Nu ii e rusine ?Cica-i rector!Asta are fason de rector?Jenant.E o rusine pentru tara noastra.E o sluga basisto-iohanista de joasa speta!
Publicat Marţi, 18 aprilie 2017
+Răspunde
Nastratin @ anna
0
Ok, dar asa as putea si eu sa spun despre tine ca esti o sluga pesedista de CEA mai joasa speta ! Daca joci cum iti canta PSD-ul e ok , n'asa ? Daca nu , esti sluga basisto-iohannista ? Cine hotaraste asta , voi , lingaii lu' domnu' Livu ?
Publicat Marţi, 18 aprilie 2017
+Răspunde
QX
+6
Intr-o grava utopie suntem, ca popor visator si pus pe barfe, a crede ca "opinia publica" si postacii dedicati "maretelor" probleme ale natiei (beneficiari ai infrastructurii ideologice a "superpurelor" ONG) actioneaza dintr-o profunda constiinta si nu ca urmare a unor interese aducatoare de malai. Iar cum la fomisti cu diploma orice firmitura conteaza, si rabufnirile de constiinta apar si tin doar cat pica ceva - asta fiind de altfel singurul mobil a campaniilor la golanelile graurilor de la butoane.
Publicat Marţi, 18 aprilie 2017
+Răspunde
Charlie
+12
Sistemul securist combina strategia evenimentelor soc care sa ne faca sa uitam evenimentele in curs, cu absenta reactiei institutiilor abilitate. Bineinteles, insuficient, de aceea suplimentar demnitarii demascati prin dezvaluiri se fac ca nu inteleg datoria morala de a-si da demisia.Dar cum morala si securismul comunist sunt doua chestiuni total diferite, indivizii se incapataneaza sa se lipeasca de scaune in sfidarea noastra a tuturor. Exemplele date de Dl. Spanu nu sunt singurele, in schimb sunt semnificative.Securistii au ajuns sa comita sabotarea statului de drept pe fata, fara jena, mizand pe efectul psihologic masiv de descurajare care sa aiba consecinta neimplicarii si a lehamitei. Zu Gutenberg nu a reactionat imediat, pesemne convins ca cel care l-a consiliat la teza a fost prudent, dar cand au aparut dovezi clare de 2% plagiat a demisionat pe loc cerandu-si scuze. Acest caz seamana cu epurarile pe doctorate din Romania. Aristocratul isi luase doctoratul cu multi ani in urma si nu deranjase pe nimeni, pana nu a ajuns sa o concureze pe Engie in sufragii.O mana de ajutor a dat seful dosarelor STASI care a fost rasplatit cu o functie suprema de reprezentare.Alti concurenti au fost anihilati definitiv prin alte inscenari la fel de grobiene. Cetatenii romani privesc placid jocurile Securitatii pentru ca traind in saracie le este teama ca vor pierde si acest putin situat la limita subzistentei. Nu cetatenii trebuiesc certati, ci elitele vandute...
Publicat Marţi, 18 aprilie 2017
+Răspunde
ilex
-1
Asa e :am uitat de averea lui Dragnea- domeniu din Alexandria, hotelul Turiss cumparat cu 17000 lei , ferma de porci cumparata cu 500 lei, de Ponta si Lukoil, sau KazMunaiGas - scutiti de datorii de 600 milioane de dolari, de Tariceanu si scandalul ERSTE si Rompetrol si multe altele..... In concluzie ori suferim de amnezie selectiva ori ne stimuleaza cineva sa ne aducem aminte ce trebuie cand trebuie.....
Publicat Marţi, 18 aprilie 2017
+Răspunde
Recomandate
Guvernul trimite Corpul de Control la Tarom
Publicat acum 18 ore şi 25 minute
Brambureala pe puncte și pe notițe
Publicat acum 11 ore şi 48 minute
Braconierii de dinozauri
Publicat acum 23 ore şi 39 minute
Halep: Sunt a treia oară aproape de locul 1
Publicat acum 22 ore şi 10 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ilie Şerbănescu

Mai mulți „internaționaliști“ de seamă ai României postdecembriste, în frunte cu cei eterni de la BNR, cu contribuții majore la transformarea României într-o colonie.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 11 ore şi 36 minute