Andrei Chiliman, suspendat din funcția de primar al sectorului 1 (video)

Cercetat sub control judiciar, sâmbătă dimineață, Andrei Chiliman s-a prezentat la secția 1 de poliție.

La intrarea în secție, primarul sectorul 1 a declarat că lucrurile se vor lămuri şi a infirmat acuzaţiile procurorilor, susţinând că nu poate fi vorba de comisioane.

„Nu a influențat nimeni nimic. Nu există niciun fel de dovezi la dosarul respectiv. Mai mult nu vă spun. Nu are nicio legătură dosarul pentru care am fost chemat acolo cu vreo șpagă sau ceva. Nu există nicăieri absolut niciun fel de dovadă. Să lăsam justiția să își facă treaba”, a declarat Andrei Chiliman la ieșirea de la Secția 1 de Poliție.

Întrebat dacă se gândește la o demisie, în condiţiile în care acesta nu mai are dreptul să conducă primăria sectorului 1 cel puţin 60 de zile, Chiliman a răspuns: „Rămân să fiu primar și o să se ocupe colegii mei pe perioada asta. Nu există demisie”.

Chestionat dacă au ajuns bani și la PNL, el a spus: „Nu au existat bani”. El a adăugat că se va prezenta la poliție de două ori pe săptămână.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis ca edilul să să fie cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile. Decizia nu este definitivă.

Andrei Chiliman a fost reținut joi de procurorii Direcției Naționale Anticorupție Ploiești, fiind acuzat de constituire de grup infracțional organizat și complicitate la trafic de influență în formă continuată.

Tot joi au fost reţinuţi, de asemenea, Vlad Moisescu (fost trezorier al PNL), Ioana Costescu (consilier personal al primarului) și Ion Brad (consilier local).

Potrivit procurorilor, încă din anul 2004, după alegerile locale, la inițiativa lui Moisescu a fost constituit un grup infracțional organizat, compus din acesta, Costescu Ioana (consilier personal al primarului Chiliman Andrei și interfața lui Moisescu Vlad Octavian la nivelul Primăriei Sectorului I București), Andrei Chiliman și Ion Brad (consilier local), grup care a avut drept scop comiterea unor fapte de corupție și asimilate acestora, care să genereze obținerea unor comisioane cuprinse între 10% și 15% din valoarea lucrărilor atribuite pe criterii clientelare, de la agenții economici favorizați în câștigarea procedurilor de achiziție publică, pe parcursul derulării contractelor încheiate cu primăria.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.