Angela Merkel condamnă protestele neonaziste împotriva imigranților

Cancelarul german Angela Merkel şi guvernul său s-au exprimat împotriva protestelor violente care i-au vizat în weekend pe solicitanţii de azil în oraşul Heidenau din estul Germaniei, relatează Reuters.

„Cancelarul şi întregul guvern condamnă în cel mai ferm mod posibil violenţele şi atmosfera agresivă faţă de străinii de acolo. Este dezgustător cum extremiştii de dreapta şi neonaziştii încearcă să-şi răspândească mesajul imbecil al urii în jurul unui adăpost pentru solicitanţi de azil”, a declarat într-o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt al executivului, Steffen Seibert.

Vicecancelarul german Sigmar Gabriel a condamnat la rândul său protestele, spunând că trebuie luate măsuri ferme împotriva manifestanţilor de extremă dreapta, potrivit DPA.

Cel puţin 31 de poliţişti au fost răniţi în confruntări cu circa 600 de protestatari la primele ore ale zilei de sâmbătă, mulţi dintre aceştia aruncând cu sticle şi pietre, nemulţumiţi de venirea solicitanţilor de azil. Ciocnirile au izbucnit după ce o demonstraţie paşnică a partidului neonazist NPD a degenerat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.