Expoziții ale muzeelor românești în luna Iulie

„Nicolae Grigorescu și poetica imaginii”. Un medalion expozițional compus din șase tablouri pictate de Maestrul Artei Românești – Nicolae Grigorescu, expuse la Palatul Suțu, vor completa expoziția tematică „Natură moartă, natură vie. Capodopere din colecția Pinacotecii Municipiului București”. Redescoperim peisajul grigorescian idealist, dar și realist, inundat de lumină, cu o reprezentare unică și perfectă a lumii rurale.
Organizator: Muzeul Municipiului București Durată: 15 iulie – 16 august 2020

„What if you were in my shoes”. Definită prin culoare și contraste, expoziția reunește lucrări ale artiștilor contemporani: Ioan Sbârciu, Vlad Olariu, Corneliu Brudașcu sau Ștefan Bădulescu. Printre trăsăturile definitorii se numără remarcabila atenţie şi minuţiozitate în redarea atmosferei, dar și curajul de a experimenta.
Organizator: Muzeul de Artă Cluj-Napoca Curator: Ioan Sbârciu Durată: 9 – 26 iulie 2020

„Veneția și laguna venețiană în viziunea artiștilor români ai secolului XX”. Gheorghe Petrașcu, Corneliu Baba, Constantin Piliuță sunt doar câțiva dintre artiștii care au dedicat orașului lagunar lucrări definitorii pentru stilul și calitatea estetică a operei lor. Expoziția, realizată în parteneriat cu Muzee din România, prezintă opere ale şcolii româneşti de pictură mai puţin cunoscute în străinătate, contribuind, astfel, la mai buna cunoaştere a patrimoniului cultural românesc în Italia.
Organizator: Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția Durată: 1 iulie – 1 octombrie 2020

„Expoziția Donației Ion Dumitrescu”. O colecție de 83 de lucrări de pictură și grafică, semnate de nume prestigioase ale artei românești moderne și contemporane, precum: Theodor Aman, Theodor Pallady, Constantin Piliuță sau Iosif Iser, vor completa simezele muzeului de la malul mării. Operele au intrat în patrimoniul instituției de cultură în urma unei donații a executorilor testamentari ai magistratului bucureștean Ion Dumitrescu.
Organizator: Muzeul de Artă Constanța Curator: Doina Păuleanu
Durată: 25 iunie – 25 iulie 2020

„Tattarescu – Studii de Perspectivă”. Expoziția prezintă lucrări de grafică axate pe studiul perspectivei, schițe ce fac parte din laboratorul intim al artistului Gheorghe Tattarescu în demersul său de perfecționare – lucrări necunoscute sau foarte puțin cunoscute. Acestora li se adaugă și desene artistice ce stau la baza unor binecunoscute lucrări de pictură.
Organizator: Muzeul Municipiului București Durată: 8 iulie – 27 septembrie 2020

„Ultraplastic Rhapsody”. Expoziția evocă absurditatea melancolică și complexitatea lumii de astăzi. Filip Markiewicz, un artist multi-disciplinar luxemburghez de origine poloneză, încurajează conștiința individuală și rezistența personală în fața regimurilor fricii contemporane.
Organizator: Muzeul Național de Artă Contemporană Durată: 10 iunie – 25 octombrie 2020

„Fenomenul Piața Universității 1990 – 30 de ani”. 52 de imagini emoționante ilustrează evenimentul de acum 3 decenii care avea să schimbe radical parcursul României. Expoziția de fotografie documentară, outdoor, realizată de trei fotografi, este dovada vie a demonstrației-maraton din Piața Universității, un fenomen unic european în care studenții bucureșteni solicitau democratizarea reală a țării după evenimentele din 1989.
Organizator: Muzeul Municipiului București Durată: Durată: 13 iunie – 13 iulie 2020

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

1 Comentariu

  1. Nicolae Grigorescu , Picta foarte Bine la Fatza , daca tot asa de Bine , ar fi Pictat si Restul Tabloului , ar fi fost cu totul alceva , s-ar fi Cautat Tabloul Foarte Repede , chiar in Timpul Vietzii Sale . Dar asa , Probabil , a dat Tablourile , la un Pret mai Accesibil din timpul Vietii Sale . Mai Tarziu , au Crescut Preturile , la Tablouri . Daca de la Varsta de 10 Ani , pana la Varsta de 20 de Ani , Picta Tablourile la Fatza , este Ceva , 10 Ani , de Cariera Artistica , de Mult Efort , de a Picta Tablourile la Fatza .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.