Atentatul din Nisa: Două noi arestări în Franța

Încă două persoane au fost arestate, care aveau legătură cu atacatorul care a ucis 84 de oameni în Nisa, pe Riviera Franceză, la 14 iulie, a declarat marți o sursă apropiată investigației, citată de Reuters, potrivit Agerpres.

Sursa citată a menționat că ultimele două arestări au avut loc luni la Nisa, fără să ofere alte detalii.

Procurorul Parisului, Francois Molins, a anunțat săptămâna trecută că autorul atacului comis de Ziua Națională a Franței, Mohamed Lahouaiej Bouhlel, plănuia atacul de luni de zile. Cinci presupuși suspecți aflați deja în custodie au fost puși sub investigație. Niciunul dintre ei nu era cunoscut serviciilor de informații.

Stat Islamic a revendicat atacul din Nisa, numindu-l pe Bouhlel unul dintre soldații săi, dar autoritățile au declarat că încă nu au găsit dovezi care să ateste faptul că bărbatul de 31 de ani, împușcat mortal de către poliție, avea legături cu gruparea teroristă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.