Austria o ia pe urma Ungariei

Austria a anunțat, vineri, că va instala un gard cu o lungime de 3,7 kilometri la frontiera sa cu Slovenia, pentru a întări controlul asupra afluxului de imigranți, transmite AFP.

„Va fi un gard simplu, destinat să marcheze clar frontiera” și nu o „împrejmuire”, a declarat într-o conferință de presă Josef Ostermayer, ministrul culturii, Constituției și mass-media.

La rândul său, ministrul de Interne austriac Johanna Mikl-Leitner a afirmat că UE a fost informată cu privire la această măsură, care ar urma să reprezinte o premieră între două țări care fac parte din zona de liberă circulație Schengen.

Acest dispozitiv, cu o înălțime de 2,2 metri, va fi „în conformitate Schengen”, a spus Mikl-Leitner.
Lucrările vor începe în două săptămâni la postul de frontieră Spielfeld (sud). Frontiera dintre Austria și Slovenia are o lungime de peste 300 de kilometri.

Acest anunț vine la câteva zile după ce Slovenia a început să amplaseze sârmă ghimpată la frontiera sa cu Croația, mai la sud de ruta imigranților și refugiaților spre Europa.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.