Băsescu, în campanie electorală: Corupția distruge un stat. Vedeți Ucraina

Aflat în campanie electorală pentru noul său partid (PMP), preşedintele Traian Băsescu a ținut sâmbătă lecții despre statul de drept și corupție.

Băsescu afirmat, la Alba Iulia, la o dezbatere organizată de Fundaţia Mişcarea Populară, că lipsa statului de drept şi corupţia reprezintă riscuri pentru securitatea naţională, dând ca exemplul Ucrainei.

„Lipsa statului de drept şi corupţia ne împing către alte zone, riscuri pentru securitatea naţională. (…) Ucraina este un rezultat al corupţiei crâncene care a existat în ţară şi în timpul lui Timoşenko şi în timpul lui Ianukovici”, a spus Traian Băsescu.

În opinia lui Băsescu, în Ucraina corupţia a fost atât de crâncenă „încât s-a luat Crimeea fără să se tragă un glonţ”.

”Deci, corupţia poate distruge un stat. (…) O ţară atât de bogată cum e Ucraina a ajuns să fie la discreţia Federaţiei Ruse în primul rând din cauza corupţiei”, a spus Traian Băsescu.

Băsescu a tras concuzia în același timp că „România este departe de a fi cea mai coruptă ţară din UE”.

„În acelaşi timp trebuie să recunoaştem şi un alt adevăr: România s-a obişnuit să se autoflageleze. România este departe de a fi cea mai coruptă ţară din UE, dar trebuie să ne batem toţi pentru a schimba această percepţie”, a afirmat Traian Băsescu după aproape 10 ani în fruntea țării.

Campanie electorală fără perdea

Băsescu a mai declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, răspunzând unei întrebări privind soluţia depolitizării instituţiilor statului, că are o soluţie foarte simplă: „Votaţi PMP”.
Întrebat ce ar trebui să se facă pentru depolitizarea instituţiilor statului, Traian Băsescu a răspuns: „Am o soluţie foarte simplă, votaţi PMP”, transmite corespondentul Mediafax.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.