Băsescu: Nu vreau să fiu președintele PMP

Sursă: REALITATEA.NET

Președintele Traian Băsescu a anunțat, vineri seara, la emisiunea Jocuri de Putere, moderată de Rareș Bogdan, că ”singurul obiectiv”, pe care și-l asumă șeful statului, pentru perioada care urmează, este ”reformarea clasei politice”, precizând că este ”o oportunitate să construieşti un partid şi să oferi electoratului în 2016 un partid care nu are istoria lucrurilor rele”. Mai mult, șeful statului a precizat că dorește să fie alături de cei din PMP, și nu să îi conducă, din funcția de lider de partid.

În acest context, Traian Băsescu a subliniat că nu ar accepta să facă o înţelegere cu Victor Ponta, după 16 noiembrie, în cazul în care liderul PSD ar câştiga alegerile.

” Doamne fereşte! Cred că din spectrul politic de acum aş fi cel mai bun premier, dar niciodată nu aş accepta să mai fiu premier. Să vină oameni mai tineri. Nu aş accepta o astfel de combinaţie. Îmi asum un singur obiectiv, privind şi la situaţia actuală a partidelor. Trebuie o reformă a clasei politice. Calitatea clasei politice s-a depreciat continuu, din ’92 până acum. E o oportunitate să construieşti un partid şi să oferi electoratului în 2016 un partid care nu are istoria lucrurilor rele, compromisurilor urâte făcute în ultimii 25 de ani. Vreau să fiu lângă ei, nu să fiu preşedintele partidului. Primul lucru care va trebui făcut la un astfel de partid nou ca PMP este să scoată balastul pe care deja îl are, pe baza performanţei electorale. Apoi, trebuie înfiinţat un departament de resurse umane, care să selecteze oamenii (…) Nu au venit numai oameni curaţi în PMP, ci şi oameni care aveau scheleţi în dulap, cum le spune Oprescu. Trebuie aduşi mulţi oameni noi, nu neapărat tineri”, a afirmat Traian Băsescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.