Băsescu pune paie pe foc în scandalul „mailului” Ghiță – Kovesi

Traian Băsescu a susținut duminică seara la B1 TV, referindu-se la scandalul Sebastian Ghiţă – Laura Codruța Kovesi și la mailul pe care deputatul l-ar fi primit, că „Ghiţă nu se băga în jocul ăsta dacă nu se simţea solid, Ghiţă este IT-ist”, iar oamenii săi ar fi putut aduna de pe e-mailul „cucuveauamov@gmail.com” mai multe informații.

„Nu mi s-a părut anormal ca Laura Kovesi să întreţină relaţii cu şefii serviciilor secrete. Mi se pare anormal că în 2012 s-a întâlnit cu Sebastian Ghiţă, care nici măcar nu era parlamentar. În 2014, aceasta îl vizita acasă, deşi acesta avea un proces, Tracia… Ea nu a ajuns singură la el acasă. Eu n-am participat la întâlnirile lor, le ştiam că pentru că invitat am fost. Întâlnirile nu mi s-au părut anormale. Povestea asta a fost aruncată în aer tot de Codruţa, care spunea că nu se cade ca un magistrat să aibă relaţii cu nu ştiu ce politician. Asta spunea ea, care se întâlnea cu Ghiţă. Ghiţă nu se băga în jocul ăsta dacă nu se simţea solid. Ghiţă este IT-ist. În mod cert, oamenii pe care i-a avut… Acolo sunt softişti. Îmi vine greu să cred că oamenii aceia nu ar fi adunat de pe e-mailul „Cucuveaua mov” şi mai multe informaţii. Ghiţă nu putea greşi, pentru că intră în puşcărie pe o asemenea informaţie. Sigur că şi mie mi-ar fi convenit să am o adresă secundară. Aici e problema, să ai o adresă nesecurizată, era un risc, şi atunci am folosit adresa oficială şi pentru dialog cu familia, cu prietenii”, a declarat Băsescu.

Deputatul Sebastian Ghiță a prezentat duminică un email pe care spune că l-a primit în 2012 de la șefa DNA, Laura Codruța Kovesi. Ghiţă susține că Kovesi „a folosit tot timpul” o adresă electronică secretă, cucuveauamov@gmail.com, prin intermediul căreia i-ar fi cerut lui modelul de raport folosit în cazul plagiatului lui Ponta. (Mai multe detalii AICI)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8531 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.