×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 8 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 21 septembrie 2017, 06:18
EUR (€)
-0.0001 ↘
4.5989 RON
USD ($)
-0.0098 ↘
3.8275 RON
• • •
În ziarul Cotidianul de joi dimineața, la toate chioșcurile și benzinăriile
Binomul se regrupează şi bagă cărbuni la greu

Dezvăluirile făcute de Sebastian Ghiţă au dus la o mutare care a fost percepută ca o înfrîngere a SRI. Și ca o recuperare a terenului pierdut de-a lungul anilor de Comisia de supraveghere şi control al SRI. Aceasta a pus la cale o audiere de tip spectacol, menită a mai repara ceva din onoarea Serviciului şi a respectivei Comisii. În fapt, n-a fost vorba decît despre o operaţiune de restaurare a imaginii şifonate a celor două instituţii. În umflatele genţi cărate la audierile din Parlament nu erau decît nişte scheme de funcţionare, menite a ilustra prezentarea Power Point făcută parlamentarilor.

Comunicatul lacunar al retragerii generalului-locotenent Florian Coldea a omis în mod deliberat informaţii necesare publicului şi politicienilor. El a fost redactat de şeful Secretariatului General al SRI, nimeni altul decît generalul Dumitru Dumbravă, cîndva căpitan şi fost consilier personal al generalului Florian Coldea. Rămîne oricum în istoria instituţiei ca şi şeful său, descuiatul la cap Dumitru Dumbravă fiind primul general din istoria SRI care a dat în vileag o mega-operaţiune a SRI – implicarea în justiţie. Dumitru Dumbravă, voind să pară un Moş Teacă mai înţelept, a povestit într-un interviu preocupările SRI de a urmări procesele pînă la capăt, ca într-un cîmp tactic, din care Serviciul nu se retrage pînă la finalul operaţiunii.

La fel ca şi fostul său consilier (acum şef al Secretariatului General al SRI), Florian Coldea nu a părăsit „cîmpul tactic“ al operaţiunilor speciale. Scandalul Ghiţă nu a fost decît un mic accident operativ. Au ieşit la lumină cîteva mici ciupeli, operaţiunile speciale – multe ilegale sau la limita legii – desfăşurate de SRI rămînînd încă necunoscute.

Din informaţiile noastre, Florian Coldea lucrează la greu. Nici vorbă despre vreo plecare la pensie, despre vreo retragere sau despre vreo sancţiune. Dimpotrivă. Probabil pentru meritele deosebite în identificarea portretului şi susţinerea unui nou preşedinte care să-l înlocuiască pe Traian Băsescu, i-a fost înfiinţată Direcţia Generală Operaţiuni Speciale Clandestine. Ce include aceasta? Fosta Direcţie Specială Periş, despre care noi am mai scris în Cotidianul şi pe care, la plecarea lui Traian Băsescu, generalul Florian Coldea a împrăştiat-o pentru a i se pierde urma. A doua este Direcţia Personalului Operativ Acoperit, pe la a cărei comandă s-a perindat şi generăleasa Elena Istode, zisă şi Anaconda. Apoi, tot Coldea controlează Centrul MONSAT, un centru de interceptări prin satelit, în care un pachet de linii din sistemul american de interceptări este alocat României. Prin acest centru sunt înregistraţi la extern şi politicieni sau demnitari români aflaţi în situaţia de a fi supravegheaţi. Cu sau fără aprobare de la judecător. A patra direcţie este Centrul pentru Securitate Cibernetică. În realitate, acest centru îi monitorizează nonstop pe toţi utilizatorii de Internet.

Cum a apărut această direcţie cu componente para-instituţionale? Este de neimaginat ca funcţionarea ei să fie o iniţiativă a noului director al SRI, fără ştiinţa preşedintelui României. Încă nu ştim cui raportează, cine beneficiază de informaţiile prelucrate şi cine aprobă planul de operaţiuni speciale. Conducerea SRI, preşedintele României sau structura amintită primeşte sarcini şi avize din afara României? Neclară rămîne şi finanţarea acesteia. După informaţiile pe care le-am primit, numai o mică parte a bugetului vine din bugetul SRI, restul provenind din zona economiei negre şi gri, de la cele peste 100 de societăţi comerciale sub acoperire ale SRI, clandestine, necontrolate fiscal şi neauditate legal. Toate sunt în situaţii de evaziune şi au atras în consiliile lor de administraţie chiar membri ai Comisei parlamentare de supraveghere şi control, dar şi directori din ministere sau din agenţiile care facilitează existenţa sub acoperire a acestora.
De ce a preluat generalul Florian Coldea înregistrările şi reţeaua de acoperiţi, plus o sursă de bani? Ce putere o foloseşte? La ce-i trebuie preşedintelui Iohannis acest serviciu secret paralel şi ferit de controlul parlamentar? La consolidarea în România a unui „stat disciplinar“, identificat de profesorul Andrei Marga într-o analiză extraordinară, publicată în ziarul Cotidianul?

Ce rol a avut această structură de operaţiuni speciale clandestine în agitaţia din reţelele sociale, concretizată cu extraordinara mobilizare a utilizatorilor, mai ales a celor tineri, la protestele din aceste zile?

Editorialul complet în ziarul Cotidianul versiunea tipărită

Cornel NistorescuPublicat Miercuri, 08 februarie 2017
75707
 | 96
 | 63
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Tănase Tudoran
-6
Dacă știți despre existența acestor unități acoperite și obiectul lor de activitate, precum că ar fi ilegal, devoalați-le locația. Nu mai speriați și țineți lumea în stres. Adăugați eventual numele angajaților în operațiuni, întrucât sunt plătiți din fonduri publice. Toți românii au dreptul să știe, au dreptul constituțional, mai mare ca un minoritar(ajuns fără voia noastră președinte), să știe totul despre toate. Dacă fac balamuc, scandal să fie, dar să știm și noi de unde se dirijează. Dați toate informațiile, odată, nu în episoade. Dacă nu spune ori nu poate spune totul, atunci să tacă! Să nu ne mai facă inimă rea. Suntem sătui de scandaluri. Aceste agenții lucrează în beneficiul cui(inainte de 1989 Știm). Dar acuma?
Publicat Vineri, 10 februarie 2017
+Răspunde
HORROR @ Tănase Tudoran
+3
Fraiere, din fonduri publice da străine de România. Adică tu nu vezi că e pe față da din underground. Klaunus e o marionetă care nici teatru nu știe să joase. E fals și i se vede prostia în orice gest.
Publicat Vineri, 10 februarie 2017
+Răspunde
ALEXANDRU LAPUSNEANU
+3
Este inacceptabil ca intr-o societate normala sa fie tolerata aceasta situatie a justitiei, care a devenit cu adevarat PROBLEMA ESENTIALA A SOCIETATII ROMANESTI! Se vorbeste despre statul de tip mafiot, despre statul de tip criminal, despre camp tactic al serviciilor, despre parteneriatul functional intre instantele de judecata si organe de urmarire penala, despre protocoale intre institutii transformate ad-hoc in organe de urmarire penala, despre fabricarea de dosare penale la comanda politica, despre epurarea cu ajutorul dosarelor penale, depre ticluirea de probe, despre ... Cu siguranta in ROMANICA exista un stat de drept NEDREPT! DECIZIILE CURTII CONSTITUTIONALE nu sunt luate in considerare de instantele de judecata(a se vedea deciziile cu privire la interceptarile telefonice facute de institutii care, legal, nu au atributiuni de organe judiciare, sau, chiar despre DECIZIA de desfiintare a art. 292 din CPP si cu toate acestea se vorbeste ... despre modificarea lui prin OUG! DECI EL INCA EXISTA SI SE APLICA, CU TOATE CA IN CONFORMITATE CU CONSTITUTIA ROMANICII ... EL NU MAI EXISTA!) Procurorul general, care are atributiuni clare, legale, din care cu siguranta lipsestea cea referitoare la adoptarea legilor(o atributiune care revine strict Guvernului sau Parlamentului) da in judecata Guvernul pentru anularea unei OUG! DOAMNE FERESTE! OARE IN CE STAT BANANIER NE AFLAM NOI? OARE CETATENII ROMANI CAND VOR AFIRMA(SI CHIAR VOR FACE!) : DE NE VOM SCULA, PRE MULTI O SA POPIM SI NOI!
Publicat Joi, 09 februarie 2017
+Răspunde
Borfas PSD-ist
-2
Nea Cornele, iar ne ceri bre bani pe ziar...
Publicat Joi, 09 februarie 2017
+Răspunde
Charlie
-3
Pt. Dinu. Stimate domn, Snowden este agent rus, de aceea a aterizat o perioada in tara lui Rasputin. Acolo l-a vizitat oficial din Germania un batran autonom al anilor 1960 care in 1968 a demonstrat precum soroistii de azi, dar cu bolovani, petarde si rangi zile intregi, avocat al teroristilor RAF instruiti de STASI, KGB si GRU care au pus bombe si au asasinat oficiali in anii 1970 pana la sfr. anilor 1990 in Germania. Sefi ai CIA de extractie sovietica au implementat metode ale securitatilor comuniste care in repetate randuri au fost "devoalate" de alti agenti rusi pentru compromiterea organizatiei. Tot agent rus este si predecesorul lui Snowden in tradarea SUA, Assange.
Publicat Joi, 09 februarie 2017
+Răspunde
radu @ Charlie
+5
Charlie, vorbesti numai prostii!Assange o fi fost „ajutat” fara chiar sa stie de serviciile ruse, dar Snowden nu a fost nicidecum agent rus!Dupa cum nici tu nu esti agent de influenta, ci numai un umil postac al binomului...
Publicat Joi, 09 februarie 2017
+Răspunde
Charlie
+5
Exista o traditie in Securitate in ce priveste unitatile secrete scapate controlului societatii, numai la dispozitia sefului suprem. Aceste unitati se ocupa de operatiunile ude si cele murdare, pe langa gestionarea firmelor care contabilizeaza miliarde de Euro si de dolari la dispozitia gruparii interne si externe care conduce din umbra.
Publicat Joi, 09 februarie 2017
+Răspunde
IQ100
+3
daca e asa, inseamna ca e agent strain, pt ca destabiliazare, manipularea, afectarea economica, FASCISTOIZAREA unei parti a populatiei sunt lucruri profund daunatoare Romanei, care trec mult dincolo de oricev interes personald e marire, putere, avere. control. Cred ca omul e bolnav grav grav grav de ANTIROMANISM. Adica, oamenii, 2 barbati si o femeie. In fine, femeia nu e chiar bolnava, e doar rea si agent maghiar eficient.
Publicat Joi, 09 februarie 2017
+Răspunde
seb
+7
Basescu un mare vinovat timp de 10 ani ! Iar acum Iohannis este marele continuator pentru tot ceea ce se intampla in Romania ! Iohannis a confiscat protestul de la Guvern inca de la declansare. S-a imbracat in Geaca Rosie, a coborat din masina in mijlocul manifestantilor( mobilizati de organizatorii sorosisti) si le-a stabilit directia si durata : Piata Victoriei si demiterea Guvernului printr-o MARE REBELIUNE... Este un pres. iresponsabil si foarte periculos pentru intraga tara, un instigator plin de ura si razbunator. Si-a incalcat si juramantul precum si mai multe articole din constitutie, el nu se dovedeste un PACIFICATOR ! Dupa atata instigare si manipulare in tara va fi greu sa mai fie DEMIS ; ar fi razboi civil. Trebuia suspendat imediat dupa publicarea rezultatelor alegerilor si apoi organizat referendumul de DEMITERE. Ma tem ca nu se mai poate. E foarte trist ceea ce se intampla ! Pacat.
Publicat Joi, 09 februarie 2017
+Răspunde
gigel @ seb
0
Mentalitate de PSD-ist. De fiecare data cand au castigat alegerile au vrut sa suspende presedintele dar nu prea le-a mers. Vreti sa furati banii europeni dar nu acceptati nici un fel de control de la cei care va ofera banii. Pentru ca fara banii strainilor pe care ii huliti am ajunge sa ne taiem in strada ...
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
Dinu
+6
Nu ar fi o problema daca ar avea si un beneficiu pentru Romania, toate guvernele isi spioneaza ilegal cetatenii, aduceti-va aminte de cazul Snowden in care cea mai mare democratie a lumii isi spiona proprii cetateni cati si ai altor tari pana la schizofrenie, erai terorist pana la proba contrarie, nici acum nu cred ca s-au schimbat prea multe. Problema cu aceste ilegalitati e daca apara cetatenii de teroristi sau teroristii ca s-ar putea sa fie descoperiti ca fiind de ai lor. Uitati-va la stat islamic, opera americanilor care a scapat de sub control sau cel putin asa lasa sa se creada, bin laden, etc. La noi serviciile au o mare problema, nu prea lupta pentru Romania, anticoruptia nu e decat un paravan pentru rafuielile intre clanurile mafiote din diferite institutii, le e frica ca s-ar putea sa piarda controlul/banii si s-ar putea sa iasa la suprafata ilegalitatile comise, sa schimbe epoletii de pe umeri cu niste haine dungate. Daca ar fi pentru Romania nu am fi avut in functii importante tradatori, agenti ai lui Soros, denigratori cu duiumul prin afara, falimentari dubioase ale bancilor si marilor firme romanesti, tot felul de caritasuri, defrisari ilegale, cedare de resurse pe ascuns, informatii clasificate ale resurselor ajunse la straini, distrugerea societatilor strategice sau vanzarea lor strainilor, redevente aproape inexistente, hotarari ilegale in CSAT la adapostul secretelor de stat, deprofesionalizarea armatei, scaparea infractorilor cu banii furati(gen ANRP). Daca ar fi fost pentru Romania ar fi pus umarul la treaba, ar fi ridicat problemele in CSAT, trimis informari la guvern asupra pericolelor care apar din actiunile guvernului, acum se rezuma toata activitatea la un sms, dupa modelul lui Johannis.
Publicat Joi, 09 februarie 2017
+Răspunde
Dero
+8
Romania nu mai are Curte Martiala? Dezbinarea nu e atentat la siguranta statului? Demisiile lor sunt ciorne de lucru...
Publicat Joi, 09 februarie 2017
+Răspunde
hi hi ho
+5
In general chiar daca ai doua capete daca le retezi pe amandoua.....cateva trepte mai jos de gat....rezolvi problema...
Publicat Joi, 09 februarie 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
4 articole/ Actualizat Duminică, 17 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
19 articole/ Actualizat acum 16 ore şi 20 minute
Sorin Avram

Partidul care este în toate cele ce sunt şi în cele ce mâine vor râde la soare a hotărât comasarea unor instituţii.

Sorin AvramPublicat acum 10 ore şi 27 minute