Bistrița: Zeci de oameni, infectați cu bacteria E. coli

Zeci de oameni din comuna bistriţeană Lunca Ilvei au acuzat probleme digestive, după ce au consumat apă de la robinet infestată cu bacteria E. coli, conform b1TV.

Apa care le-a creat probleme de sănătate provine de la o reţea care a costat 4 milioane de euro şi a fost pusă în funcţiune în urmă cu nici un an. Primăria comunei a fost amendată cu 4.000 de lei de lei, iar Direcţia de Sănătate Publică a dispus sistarea alimentării cu apă prin reţeaua respectivă.

„Apa e amară, are miros de mâl, plus bacterii în cantităţi uriaşe. Am fost bolnav a doua oară aproape o săptămână”
, spune un localnic.

Acesta a sesizat Direcţia de Sănătate Publică, dar şi Ministerul Sănătăţii, însă de la acesta din urmă nu a primit încă un răspuns.

Direcţia de Sănătate Publică a cerut oprirea alimentării cu apă prin reţeaua în cauză. Mai mult, Primăria Lunca Ilvei, care gestionează această reţea de apă, a fost amendată cu 4000 de lei.

De asemenea, şeful Direcţiei Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud a făcut publice şi alte nereguli: reţeaua nouă de alimentare cu apă nu avea autorizaţie de la Direcţia de Sănătate Publică, iar inspectorii de la această instituţie, la fiecare verificare, luau apă de la vechea reţea care nu mai era folosită şi unde totul se încadra în parametri şi nu de la cea nouă care distribuia apă infestată către locuitori.

Alarmant este şi faptul că noua reţea care pune în pericol sănătatea oamenilor a fost dată în folosinţă abia în urmă cu un an, în urma unei investiţii de peste 4 milioane de euro, scriu jurnalistii de la adevarul.ro.

Mare parte din investiţie a fost suportată de Compania Naţională de Investiţii.

Reprezentanţii primăriei Lunca Ilvei recunosc că sunt probleme cu apa, însă dau vina pe Compania Naţionale de Investiţii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.