Bunica Anei Maria Pătru, de 90 de ani, citată la DNA

Bunica fostei şefe a Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, o femeie în vârstă de 90 de ani, a ajuns, miercuri, la sediul DNA Ploieşti, unde este citată în calitae de martor în dosarul nepoatei, aceasta declarând că „e mai rău decât se întâmplă pe timpul războiului”.

Bunica Anei Maria Pătru a declarat, la intrarea în sediul DNA Ploieşti că este veteran de război, dar ceea ce face DNA este mai rău decât ce se întâmpla în perioadele trecute.

„Nu am păţit niciodată, nici pe timpul războiului aşa ceva. Eu sunt veteran de război. Soţul meu a fost veteran. Nu s-a întâmplat niciodată ceea ce s-a întâmplat cu DNA acum care mi-a nenorocit sănătatea. Mi-au luat copiii din pat şi i-au adus aici”, a spus femeia.

Fosta şefă AEP, Ana Maria Pătru, o însoţeşte pe bunica sa la sediul DNA Ploieşti şi a declarat că avocaţii săi au solicitat şi un echipaj de ambulanţă, având în vedere că bunica are 90 de ani şi este foarte bolnavă.

De altfel, bunica Anei Maria Pătru a fost luată cu scaunul de cadrele medicale de la ambulanță, pentru că nu am mai putut merge pe aleea ce duce spre sediul DNA Ploieşti.

Fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, a fost pusă sub control judiciar, miercurea trecută, de procurorii DNA Ploiești, aceasta declarând, la ieşire că „e un joc al denunţului”.

Potrivit procurorilor, în perioada aprilie-mai 2013, Ana-Maria Pătru, fosta șefă a Autorității Electorale Permanente (AEP) a cerut de la reprezentanții unei firme de sotfware 1 milion de euro, pentru a-l convinge pe directorul unei instituții publice să soluționeze în mod favorabil o investigație ce viza firma de software.

„În același context, inculpata a primit, în trei tranşe, în perioada iulie 2013 – martie 2014, suma totală de 600.000 euro (în cursul lunii iulie 2013 – suma de 400.000 euro, sumă remisă şi primită într-o servietă marca Montblanc împreună cu un instrument de scris aceeaşi marcă; sfârşitul lunii noiembrie 2013 – suma de 100.000 euro şi în cursul lunii martie 2014 – suma de 100.000 euro)”, arată DNA.

Sursa citată mai precizează că, pentru a ascunde proveniența sumei de 600.000 de euro, în 2016, Ana-Maria Pătru a cumpărat un teren (pe numele unei rude) în orașul Voluntari, în valoare de 130.000 de euro, a cumpărat (pe numele altei rude) un apartament în Constanța în valoare de 80.000 de euro, a efectuat investiții în valoare de 437.314,13 de euro ce consta în ridicarea unei case din Voluntari și dotarea apartamentului din Constanța.

„La data de 05 decembrie 2016, inculpata Pătru Ana Maria a formulat și înregistrat la Direcţia Naţională Anticorupţie un denunț privind existenţa unei infracţiuni de trafic de influenţă, pretins comisă de directorul instituției publice la care am făcut referire mai sus, cunoscând că acesta este nereal. Cu ocazia audierii în calitate de inculpat, Pătru Ana Maria a recunoscut că denunțul – obiect al infracțiunii de inducere în eroare a organelor judiciare, reținută în sarcina sa, este mincinos”, mai spun procurorii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.