Bușoi e iar printre noi

Cristian Bușoi a fost ales, sâmbătă, de Consiliul Național al PNL, vicepreședinte al partidului pe domeniul sănătate, muncă, familie și protecție socială, la propunerea lui Ludovic Orban, președintele formațiunii.

„Prin această propunere de candidatură vrem să dăm un semnal de unire a tuturor forțelor PNL”, a spus Orban, care l-a avut ca și contracandidat pe Bușoi la Congresul din vară.

La rândul său, Cristian Bușoi a precizat că a luat decizia de a candida pentru această funcție înaintea Consiliului Național din septembrie.

„Nu aceasta era funcția pe care am vizat-o, dar totdeauna m-am gândit și mă gândesc la unitatea PNL. (…) Propunerea de astăzi poate fi un semnal în plus de unitate pentru exteriorul PNL”, spus Bușoi, în Consiliul Național al PNL.

Acesta a lansat și un atac la PSD.

„Să nu uităm că sănătatea, munca, protecția socială, pensiile au reprezentat o armă extrem de eficientă a PSD în câștigarea alegerilor parlamentare de anul trecut. Dar, la fel ca în judo sau jiu-jitsu forța pe care o are adversarul poate fi folosită pentru a-l pune la pământ, cred că și noi putem folosi promisiunile mincinoase făcute de PSD în campania electorală în aceste domenii pentru a pune PSD la pământ“, a declarat europarlamentarul, înainte de votul colegilor săi.

El a amintit de o promisiune a PSD privind construirea unui spital după model vienez, cu 2500 de pturi, 3000 de medici, 16.000 de asistenți medicali și angajați, a opt spitale regionale de câte 1.000 de paturi.

Funcția de vicepreședinte pe domeniul sănătății, muncii, familiei și protecției sociale era singura vacantă care nu a putut fi acoperită la Congresul PNL din vară.

Cristian Bușoi a fost singurul candidat pentru această funcție.

Bușoi a fost ales vicepreședinte al PNL cu 323 de voturi favorabile, 10 împotrivă și 13 anulate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.