Câți militari au ieșit la pensie în luna august

În luna august, imediat după izbucnirea scandalului legat de pensiile speciale, 730 de angajați ai Ministerului Apărării Naţionale (MApN) au solicitat să iasă la pensie, numărul acestora fiind de nouă ori mai mare față de cel înregistrat în prima lună a anului 2017.

Potrivit unui răspuns al MApN la solicitarea MEDIAFAX, de la începutul anului, până la jumătatea lunii septembrie, la Casa de pensii sectorială (CPS) a Ministerului Apărării Naţionale s-au înregistrat 2.815 cereri de înscriere la pensie militară de serviciu pentru limită de vârstă.

„În perioada ianuarie-septembrie, unui număr de 2.074 de persoane li s-a soluţionat cererea de înscriere la pensia militară de serviciu pentru limită de vârstă prin emiterea deciziei de stabilire şi plată a drepturilor de către Casa de pensii sectorială a Ministerului Apărării Naţionale”, conform sursei citate.

La nivelul ministerului, situația lunară a cererilor aprobate de ieșire la pensie este următoarea: în ianuarie au ieșit din câmpul muncii 83 de militari, în februarie, 80, în martie, 96, în aprilie, 107, în mai, 321, în iunie, 338, în iulie, 287, iar în august, 730.
Așadar, numărul pensionarilor este aproape dublu în august față de lunile iunie sau iulie, dar este de nouă ori mai mare față de prima lună din 2017.

În anul 2016, la Casa de pensii sectorială a MApN s-au înregistrat și soluționat un număr de 3.508 cereri de înscriere la pensia militară de serviciu pentru limită de vârstă, în luna noiembrie 2016 înregistrându-se cele mai multe cereri, precizează instituția în răspunsul transmis.

Scandalul pensiilor speciale a izbucnit la începutul lunii august a acestui an. Atunci, guvernanții anunțau că vor modifica modul de calcul al pensiilor militarilor. Conform noului algoritm, pensiile urmau să se reducă în mod evident, pentru cei care se pensionau după adoptarea actului normativ.

Acesta este motivul pentru care sute de militari au ajuns să ceară să se pensioneze.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.