Cazanciuc: Am fost surprins de acuzaţiile aduse premierului

Ministrul justiţiei Robert Cazanciuc se arată surprins de acuzaţiile aduse premierului Victor Ponta şi crede că acesta nu ar trebui să demisioneze.

„(…)am constatat că prim-ministrul s-a prezentat, atunci când a fost citat, ca oricare alt cetăţean, ceea ce arată foarte clar că în România nimeni nu este mai presus de lege”, a mai spus ministrul Justiţiei, prezent la alegerile pentru Baroul Bucureşti.

Întrebat dacă premierul ar trebui să demisioneze, ministrul Justiţiei a răspuns:

„Nu, categoric nu din punctul meu de vedere. România are stabilitate economică. Am realizat multe în ultimii 3 ani. Riscăm să le pierdem destul de repede. Avem creştere economică la nivel macro, avem venituri crescute la nivelul populaţiei. Avem încrederea partenerilor externi şi, în mod cert, avem consolidarea statului de drept în mandatul lui Victor Ponta. Ştiindu-l pe Victor Ponta de foarte mulţi ani, cred că a ştiut să respecte şi să protejeze legea”.

Procurorii nu acţionează în funcţie de evenimentele publice, a mai spus oficialul, în contextul speculaţiilor privind faptul că premierul a fost citat la DNA în aceeaşi zi în care a fost depusă moţiunea de cenzură de către PNL.

„Procurorii categoric nu îşi fac planul de acţiune într-un dosar în funcţie de toate evenimentele zilnice. Pe de altă parte, ca magistraţi, ca oameni ai societăţii, ei sunt conectaţi la viaţa publică. Faptul că procurorii se pot autosesiza înseamnă că sunt conectaţi la viaţa publică. Faptul că judecătorii şi procurorii fac sesizări la CSM ori de câte ori sunt afirmaţii nepotrivite în spaţiul public, înseamnă că sunt conectaţi la viaţa publică”, a adăugat ministrul Justiţiei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.