Ce a putut să spună Hillary Clinton despre Trump

Hillary Clinton, fosta candidată democrată la alegerile prezidențiale din Statele Unite, l-a caracterizat pe contracandidatul său republican Donald Trump drept ”un tip murdar”, în cartea sa care va apărea pe 12 septembrie în SUA, relatează miercuri AFP, citată de Agerpres.

În cartea intitulată ”What Happened”, din care canalul MSNBC a publicat miercuri două scurte extrase, Hillary Clinton povestește că, atunci când Trump s-a așezat în spatele ei, în timpul unei dezbateri anul trecut în campania electorală, simțea cum i se face pielea de găină.

”Ne aflam pe o scenă mică și mă urmărea oriunde mergeam, mă privea fix, se strâmba. Era incredibil de jenant”, scrie Hillary Clinton în cartea sa. ”Mi se făcuse pielea de găină”, a continuat ea, după care descrie sentimentele prin care trecea.

”Ce-ați fi făcut în locul meu? Ați fi rămas calmi, surâzători, ca și cum el n-ar fi mușcat constant din spațiul vostru? Sau v-ați fi întors ca să-l priviți în ochi și să-i spuneți, sus și tare: ‘Înapoi, tip murdar, pleacă. Știu că adori să intimidezi femeile, dar nu și pe mine, așa că înapoi’ ”, scrie fost candidată democrată.

AFP notează că acestea sunt primele pagini din cartea pe care Hillary Clinton a scris-o în ultimele luni, pentru a povesti, potrivit ei, din interior despre eșecul său din campania prezidențială, precum și despre motivele pentru care ea crede că a pierdut, în special presupusele ingerințe ale Rusiei.

Hillary Clinton recunoaște în cartea sa că a înșelat speranțele a milioane de persoane. ”Am eșuat. Și am să trăiesc cu aceasta toată viața mea”, a mai spus fosta candidată democrată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.