Ce s-a întâmplat cu unul dintre piloţii avionului rus doborât

Unul dintre piloţii avionului de vânătoare rus doborât marţi de aviaţia turcă a fost găsit în viață de echipele de căutare şi adus la baza aeriană rusă Hmeymim din Siria, a anunţat miercuri ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, citat de Sputnik.

„Operaţiunea de salvare s-a încheiat cu succes. Pilotul este înapoi la baza noastră aeriană. El este teafăr şi nevătămat”, a declarat Şoigu.

Potrivit oficialului, operațiunea de salvare, desfășurată în comun de forțe speciale ruse și siriene, a durat 12 ore.

„I-am raportat acest succes comandantului suprem (preşedintele rus Vladimir Putin). El mi-a cerut să le mulţumesc tuturor membrilor personalului care au participat la această operaţiune”, a declarat ministrul.

După doborârea avionului de către aviația turcă, cei doi piloţi ruşi s-au catapultat, dar o grupare insurgentă a etnicilor turci din Siria anunţase că au fost împuşcaţi mortal. Doar unul a fost însă ucis, potrivit datelor până acum.

Pilotul ucis va fi decorat postum. Echipajul avionului de vânătoare, doborât marți de Turcia, și toți cei care au participat la misiunea de salvare a celui de-al doilea pilot rămas în viață – comandantul de zbor fiind ucis – vor fi decorați, a anunțat miercuri președintele rus Vladimir Putin.

„Comandantului echipajului (Su-24) i se va acorda post-mortem titlul de Erou al Rusiei”, a spus liderul rus.

Președintele rus a confirmat că al doilea pilot al avionului doborât marți a fost salvat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.