Cea mai profitabilă companie din România face angajări masive

Hidroelectrica îşi întăreşte structura de personal cu 219 posturi ceea ce îi va permite accelerarea ritmului investiţional şi consolidarea relaţiei cu clienţii, a anunţat, vineri, compania.

„Ne bucură să putem anunţa astăzi crearea de noi locuri de muncă într-una dintre cele mai profitabile şi competitive firme româneşti: Hidroelectrica. Modificările recente ne vor permite accelerarea ritmului investiţional, precum şi consolidarea relaţiei cu clienţii prin îmbunătăţirea semnificativă a serviciilor oferite acestora”, a declarat Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica.

Acesta a precizat că nivelul beneficiilor salariale oferite personalului nou angajat urmează să fie corespunzătoare cu nivelul salarial în branşă, cu contractul colectiv de muncă, precum şi cu nivelul pachetelor de motivare oferite de societăţile multinaţionale cu care Hidroelectrica intră în concurenţă directă. „Facem precizarea că toate posturile vor fi scoase la concurs în mod public, pe site-ul societăţii noastre, şi îi invităm pe cei interesaţi şi care – evident, au pregătirea necesară cerinţelor de ocupare a posturilor, să urmărească anunţurile companiei”, a adăugat şeful Hidroelectrica.

Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica a probat în şedinţa din data de 31 ianuarie a.c., la propunerea managementului companiei, noua schemă de organizare internă a societăţii. Schimbarea de organigramă, cu efecte asupra structurii interioare a Hidroelectrica, presupune suplimentarea structurii organizatorice cu 272 noi posturi destinate întăririi departamentelor societăţii, dar şi restrângeri de activitate pentru zonele mai puţin solicitate funcţional (-53 de posturi).

Potrivit sursei citate, înfiinţarea posturilor vine ca urmare a unei analize interne serioase şi a consultării partenerului social.

Hidroelectrica a început acum câţiva ani un proces care vizează modernizarea structurală şi transformarea societăţii în companie orientată pe proiecte. Aceasta transformare organizaţională are loc cu ajutorul unui consultant extern, Roland Gareis Consulting (RGC) GmbH, firmă cu experienţă internaţională în consultanţă, specializată în managementul proceselor, al proiectelor şi în managementul schimbării.

„Suntem într-o perioadă a provocărilor – trebuie să îndeplinim cu celeritate cerinţele investiţionale ale planului RePower Europe, ne aflăm în plin proces de listare la bursă, avem o creştere spectaculoasă a portofoliului de clienţi pe zona de furnizare. În aceste condiţii, modificarea de organigramă are în vedere creşterea eficienţei companiei şi întărirea capacităţii de răspuns pe segmente strategice: management de proiect, investiţii, dezvoltare, trading şi furnizare, suport pentru IPO. În ceea ce priveşte activitatea de exploatare a centralelor hidroelectrice, trecem la implementarea normei de 5,2 salariaţi /post operativ pentru personalul operativ de tură. Aceste posturi nou înfiinţate vor reduce numărul de ore suplimentare efectuate de către personalul de exploatare şi vor ajuta la pregătirea schimbului de generaţii. Dorim să atragem şi să motivăm personal bine pregătit şi competitiv, capabil să aducă plus valoare companiei noastre”, a subliniat Badea, în comunicatul transmis AGERPRES.

Hidroelectrica este cea mai profitabilă companie din România, societatea înregistrând o cifră de afaceri de 6,3 miliarde de lei în anul 2021 (ultimul an fiscal încheiat), mai mare cu 63% faţă de anul precedent, şi un profit operaţional (EBITDA) de 4,7 miliarde de lei, de asemenea în creştere cu 71% (faţă de anul precedent). Compania contribuie anual către bugetul de stat cu 90% din profitul obţinut.

Prin strategia aprobată de acţionariat, Hidroelectrica şi-a asumat proiectele noi, de diversificare, a căror valoare estimată totală este de circa 5,104 miliarde de lei pentru următorii ani. Realizarea acestora presupune punerea în funcţiune de capacităţi noi de producţie cu o putere instalată totală de peste 655 MW, coroborat cu o producţie medie anuală estimată la circa 1.763,92 GWh/an.

De asemenea, Hidroelectrica a intrat recent pe piaţa de furnizare de energie electrică, rata de creştere pe acest segment fiind una impresionantă. Practic, într-o perioadă relativ scurtă, compania a ajuns de la circa 800 de locuri de consum pe segmentul casnic în anul 2019, la peste 500.000 la acest moment.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

11 Comentarii

  1. Feriti-va de ‘consultantii’ externi. Hidro, barajele trebuiau trecute in domeniu strategic, cu maxima securitate iar documentele securizate. Si ei le ofera pe tava la ‘consultanti’ externi. Sa nu ne spuneti ca ne dau si softul pt technologia hidro? Precum industria de armamanet si domeniul Hidro, Nuclear si alte surse de producere energie trebuiau trecute in proprietatea statului roman si considerate domenii strategice, de maxima siguranta.
    Ganditi-va ce ar fi insemnat sa avem si Petrom , Romgaz, Hidro cu cele 32 de hidrocentrale proiectate si neterminate de pe vremea lui Ceausescu, inca 3 reactoare la cernavoda planuite de acelasi Ceausescu…eram o forta in regiune.
    CU CAT VA LEPADATI MAI MULT DE STRAINII CE AU PUS SI VOR SA PUNA MANA PE ACESTE MARI SURSE DE VENIT PT TARA, CU ATAT MAI BINE.
    Asta e una din intrebarile ce trebuie sa le puneti viitorului presedinte.

    • ceausescu asta de care vorovesti era , printre multe altele si proiectant ,cecetator , vizionar …? Cita scoala avea individul ?

    • In vremea aluia cu mari realizari se oprea curentul cind ii era lumea mai draga .Cite clase avea iubitul tau conducator ?

  2. angajati, ca bani aveti , doar populatia fraiera plateste ceva ,ce ar trebui sa fie gratis ! in tara hotilor , electricitatea , benzina , si multe altele , ar trebui sa aiba un pret simbolic , dar deh , ” aparatul de stat , serviciile ,cu un personal urias , personal care are copii ,matusi , prieteni , amante , astia toti ar trebui dati afara ,sa lucreze in agricultura ,dar din pacate astia i-si iau salariile bine mersi ca si ” justitiarii” cei fara Dumnezeu care fac ce vreau ei , pe linga salariu , i-si vand si sufletul ….asta-i tara romanilor ,patriotii cleptomani….

  3. Asta cu CV mediocru încasează 200.000 euro pe an.

    Romanii care au CV-uri mai bune decât ale lui de ce sa primească doar 25.000 euro pe an???

    Căpușati ca nesimțiții pe salarii enorme pt care doar dati din gura mediocru si apoi mai aruncați niște firmituri la fraierii care vor trebuie sa muncească din greu pentru 10% din ce primiti voi pe pile.

    Mai analizează si DNA cum este cu corupția pe activitatea resurse umane?
    Ca un mediocru care nu merita mai mult de 50.00 de euro pe AN, adică ~ 4.000 euro pe luna, ca acest președinte numit,
    sa primească in plus 150.000 de euro pe an,
    este tot furt din bani publici prin privilegiere ilegală,
    in paralel cu discriminarea unor romani mai competenti, educați, acreditați, merituoși pentru acea funcție.

    Bine ca DNA se ocupa doar de joburi obținute pe pile cu paguba totala de doar 5.000 euro, cum a fost in cazul angajărilor făcute de Adrian Chesnoiu.

  4. pt a porni noi hidrocentrale atunci e minunat, daca pt ca mai sunt nepoate care nu stiu unde este avalul si trebuie ajutate cu un salariu bun, atunci ne intoarcem la celebra vorba a lui Orban:”si-au angajat toate am…, nepotele,”

  5. Va rugam publicati date despre actionariatul Hidroelectrica, sa stie cititorii cine are drept de decizie in companie.
    Daca ea este detinuta in proportie de 90% de stat, poate veniti si cu o explicatie (altceva decat OZN-uri) pentru care statul insusi isi fura caciula, compensand de la buget preturi marite la energie de catre…propria companie.
    Cum se scrie pe litere MATRAPAZLAC?!

  6. pierdut specialistii de la Hidroconstructia, cei de faceau hidrocentrale si baraje. Acum, traiesc prin firmulete de apartament si pun biruri pe spatele amaratilor.
    Pretul reeal al unui kilovat il stie cineva?
    Asa ajung fabricile, alea putine ramase, sa fie nerentabile!
    Cat despre distribuitorii de la Monaco, ce tripleaza kolovatul…

  7. acumm ca tot ati spus ca este cea mai profitabila firma din Romania, cu toate activele construite inainte de 1989, ce prosti erau comunistii aia, faceau de toate sa aveti voi ce vinde si ce fura, ce mai stati vindeti-o „pe gratis „la straini si va alegeti si voi cu ceva „maruntis” iar tara cu o „gaura neagra ”
    Parafrazand spusele lui Jugurta putem spune :”tara venala, repede pieritoare pentru ca s-au gasit vanzatorii si hotii potriviti”.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.