Cel mai mare exercițiu aerian al NATO de la Războiul Rece

Aproape 5.000 de militari din 11 țări membre ale NATO participă începând de sâmbătă la cel mai mare exercițiu aerian al Alianței în Europa de la încheierea Războiului Rece, care se desfășoară pe teritoriul Germaniei, Italiei, Bulgariei și României, scrie în ediția sa de marți cotidianul britanic The Telegraph, citat de Agerpres.

” ‘Swift Response 15’ este cea mai mare acțiune de antrenament aerian a Aliaților de pe continent de la sfârșitul Războiului Rece”, indică un comunicat al armatei americane din Grafenwohr, în sudul Germaniei.

Potrivit sursei, peste 4.800 de militari din 11 țări membre ale NATO (Bulgaria, Franța, Germania, Grecia, Italia, Olanda, Polonia, Portugalia, Spania, Marea Britanie și SUA) participă timp de patru săptămâni, până pe 13 septembrie, la ”operațiuni aeropurtate multinaționale simultane” pe teritoriul Germaniei, Italiei, Bulgariei și României.

Scopul exercițiului este de a ajuta forțele aliate de reacție rapidă să acționeze în comun și ”să demonstreze capacitatea Alianței de a desfășura trupe rapid și de a interveni în sprijinul menținerii unei Europe puternice și sigure”, se precizează în comunicatul armatei americane.

Partea cea mai importantă a exercițiului va avea loc pe 26 august, când avioane de război ale Aliaților vor lansa peste 1.000 de parașutiști și echipamente în zona de antrenament Hohenfels, în Germania. Manevre similare vor avea loc în aceeași zi în Bulgaria, la baza de antrenament Novo Selo.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.