Cel mai puternic cutremur din acest an (Video)

Un cutremur cu magnitudinea 5,3 grade s-a produs, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în zona seismică Vrancea, fiind resimțit puternic în București şi în alte zone din ţară, dar și în Republica Moldova, Bulgaria și Ucraina. Estimarea iniţială a INFP a fost de 6 grade, pentru ca apoi magnitudinea să fie revizuită la 5,6, iar ulterior la 5,3 grade.

Update: Au ajuns la spital după cutremur

Update: Primarul Chișinăului: L-am simțit cu toții

Update: ISU București, verificări în Centrul Vechi

Update: Directorul INFP: Cutremurul a avut un mecanism destul de ciudat

Update: Imagini surprinse în timpul cutremurului

Magnitudinea anunțată inițial de 5,6 a fost preluată și de agenția americană United States Geological Survey (USGS).

Seismul a avut loc la ora 02.11, la o adâncime de 91,6 kilometri.

Ulterior, un alt cutremur, cu magnitudinea 2,7 grade, s-a produs în județul Vrancea, la ora 2.48, la o adâncime de 76 kilometri.

Seismul de 5,3 grade s-a soldat cu unele pagube materiale, în special la Iași, potrivit unei fotografii făcută în cursul nopții, în Piața Unirii din acest oraș și prezentată de Digi24:

urmari cutremur iasi - reddit

Cel mai mare cutremur din România în ultimii ani a fost înregistrat în anul 2014, pe 22 noiembrie. Seismul a avut magnitudinea 5,7 grade pe scara Richter, fiind resimțit și la București.

În 2015, cel mai puternic seism a avut magnitudinea de 4,9 grade și s-a înregistrat pe 29 martie, în județul Buzău.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.