Comemorarea Sfinţilor Martiri Brâncoveni la Istanbul

Institutul Cultural Român ”Dimitrie Cantemir” de la Istanbul împreună cu Patriarhia Ecumenică – Parohia Ortodoxă Română din Istanbul şi cu Liga Culturală pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni organizează duminică, 18 octombrie 2015, un eveniment de Comemorare a Sfinţilor Martiri Brâncoveni.

Programul se va desfăşura la biserica Sfânta Muceniţă Parascheva-Prikidion, biserica Parohiei Ortodoxe Române din Istanbul, şi va cuprinde următoarele momente: dezvelirea plăcii comemorative dedicate Domnitorului Constantin Brâncoveanu, un Recital de balade şi doine tradiţionale româneşti susţinut de rapsodul Ion Creţeanu şi proiecţia unui scurt Documentar despre viaţa domnitorului Constantin Brâncoveanu.

Biserica Sfânta Muceniţa Parascheva – Prikidion din cartierul Haskoy, oraşul Istanbul, este temporar Lăcaşul Sfânt de rugăciune al Comunităţii Ortodoxe Române, începând cu luna mai a anului 2004. Comunitatea Ortodoxă Română din Istanbul a luat fiinţă în ianuarie 2001, primul lăcaş de cult în care s-a slujit pentru români fiind biserica Sfânta Treime din Taxim, Beyoğlu, închiriată de la Arhiepiscopia Armeană Catolică. Preotul Comunităţii Ortodoxe Române din Republica Turcia este Pr. Sergiu-Marcel Vlad.

Evenimentul face parte din demersurile Institutului Cultural Român ”Dimitrie Cantemir” din Istanbul de a se asocia acţiunilor de promovare în rândul comunităţilor de români, şi nu numai, a diferitelor sărbători din calendarul naţional şi tradiţional românesc.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.