Corlăţean: Este posibil ca în avionul prăbuşit în Mali să nu fi fost niciun român

Ministrul de Externe, Titus Corlățean, a declarat, vineri, la televiziuneaB1 TV, că există neconcordanțe privind cetățenia şi numărul pasagerilor care și-au pierdut viața în accindetul aviatic din Mali.

Corlățean a mai spus că a solicitat acces la lista de pasageri.

”Un reprezentant oficial al Ministerului de Externe algerian a revenit asupra informației comunicate oficial anterior cu privire la existența unui român în avionul care s-a prăbușit. În același timp s-a confirmat că există confuzie în date care nu se suprapun în ceea ce privește și numărul de pasageri și cetățenia. Am cerut confirmare scrisă oficială din partea autorităților din străinătate”, a arătat Corlățean.

”Investigăm posibilitatea dacă nu cumva în lista inițială de pasageri a fost și un român și de aici să fie confuzia. Există o posibilitate să fi fost o informație greșită”, a mai spus ministrul de Externe.

”Investigăm posibilitatea dacă nu cumva în lista inițială de pasageri a fost și un român și de aici să fie confuzia. Există o posibilitate să fi fost o informație greșită”, a mai spus ministrul de Externe.

Avionul companiei Air Algérie a dispărut, joi, cu 116 persoane la bord, evapa fiind găsită ulterior în nordul Mali, în apropiere de frontiera cu Burkina Faso.

„Epava a fost localizată la 50 de kilometri nord de frontiera cu Burkina Faso”, în regiunea maliană Gossi, a declarat generalul burkinabez Gilbert Diendiéré. Toate cele 116 persoane aflate la bord au murit.

Președinția Franței a confirmat informația. Avionul a fost localizat, „dezintegrat”, în regiunea Gossi, în nordul Mali, potrivit unui comunicat al preşedinţiei Franţei.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.