Cum a ajuns Facebook să-și ceară scuze pentru eliminarea unei postări pro-Israel

Facebook și-a cerut scuze pentru că a eliminat o postare pro-israeliană, după ce un politician israelian a acuzat rețeaua de socializare că aplică standarde duble în ce privește conflictul israeliano-palestinian.

Postarea a fost publicată de un gup numit ”Israel Video Network”, care de regulă postează clipuri naționaliste și deseori provocatoare. De data aceasta este vorba de o afirmație: ”Se numește Israel, nu Palestina!” și invitația de a o distribui.

Facebook a notificat grupul Israel Video Network pe 26 mai: ”Am eliminat ceva postat pe pagina dumneavoastră. Am eliminat postarea de mai jos pentru că nu îndeplinește standardele Comunității Facebook”.

Imediat se sesizează un fost deputat, Dov Lipman. Acesta spune că administratorii grupului israelian i-au cerut ajutorul, în calitate de politician și de vicepreședinte al Organizației Sioniste Mondiale. Lipman a recunoscut caracterul provocator al postării și că Facebook se află într-o situație dificilă în asemenea cazuri.

Lipman, născut in SUA și membru al partidului centrist Yesh Atid, și-a creat un cont Facebook și a postat un anunț similar, schimbând însă poziția Israelului cu cea a Palestinei. Apoi a raportat problema celor de la Facebook. Răspunsul primit a fost că postarea pro-palestiniană ”nu violează standardele comunității noastre”.

Informată despre dublul sandard, Facebook și-a cerut oficial scuze si a republicat postarea inițială. ”Un membru al echipei noastre a eliminat din greșeală ceva ce ați postat. A fost o eroare și ne cerem sincer scuze pentru aceasta”.

”Dacă vor o politică care interzice orice postare cu referire la Israel sau Palestina, pot să înțeleg. Însă nu poți avea un standard pentru unii și un alt standard pentru alții”, spune Lipman pentru Jerusalem Post.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.