Cum s-a despărțit Pătraru de Digi24

Într-un interviu pentru paginademedia.ro, Dragoș Pătraru explicări motivele despărțirii sale de postul de televiziune Digi24.

Pătraru se arată contrariat de concepția companiei la care a lucrat și spune că, în calitate de jurnalist, înțelege să fie doar în slujba publicului.

Realizatorul tv spune, de asemenea, că angajarea lui s-a făcut ”peste capul lui Prelipceanu”, care l-a avertizat, de altfel, că va avea viață scurtă la acest post de televiziune.

”Am reziliat contractul de comun acord, după ce am ajuns la o înțelegere cu oamenii din conducerea companiei RCS RDS, care nu au înțeles un lucru: că noi, jurnaliștii, suntem în slujba publicului, nu a companiilor care ne plătesc. Licențele de emisie sunt ale populației. Ele sunt date de noi, de popor, prin CNA. Iar CNA îți poate lua licența – scrie în lege – dacă tu, patron, te bagi în conținutul editorial.

Ei bine, mie mi s-a pus în vedere la Digi 24, după ce am spus că unele lucruri nu mi se par în regulă acolo, că trebuie să reprezint, atenție, să reprezint interesele companiei care mă plătește. Am o diplomă în Relații Publice, poate asta i-a indus în eroare, dar eu nu-i pot reprezenta decât pe oamenii care se uită la televizor. Orice altceva e PR”, a explicat Realizatorul Tv.

Pătraru a vorbit cu Cosmin Prelipceanu o singură dată

„Relația mea cu domnul Prelipceanu a fost excelentă. În sensul că am stat de vorbă o singură dată, la început, până să începem emisiunea, când noi semnaserăm contractul peste capul lui. Ne-a spus atunci, mie, producătoarei mele, Raluca Damian, și lui Mihai Radu, că nu vom face audiență deloc și că vom pleca de la Digi rapid, pentru că acesta ”este un post atipic”.

Mă rog, am înțeles că domnul Prelipceanu merge pe calitate, nu pe cantitate. Noi, mai cu oamenii ca noi, așa, mai limitați…”, a mai spus Dragoș Pătraru.

„Starea naţiei” revine la TVR

Emisiunea „Starea naţiei„, prezentată de Dragoş Patraru, urmează să revină la Televiziunea Română, din 4 septembrie.

Emisiunea va fi difuzată de la ora 22.30 pe TVR 1, şi în reluare laora 6.00 acelaşi canal şi după-amiază, pe TVR 2.

Producţia va fi disponibilă şi pentru românii din străinătate, pe TVR Internaţional.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.