Cum vrea Dodon să-i sugrume pe unioniști

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, şi-a anunţat miercuri seara planurile de elaborare a unui proiect legislativ, care să interzică oricărui partid politic ce pledează pentru ”lichidarea statalităţii şi suveranităţii” ţării, inclusiv prin unirea cu România, relatează jurnaliştii de la All Moldova, citați de News.ro.

Dodon a explicat că nu va conta dacă formaţiunile politice sunt proeuropene sau pro-Moscova.

Dodon a susţinut anterior că românii trebuie să renunţe la ideile unioniste şi să respecte suveranitatea Republicii Moldova şi nu s-a sfiit să critice dur politicienii unionişti de la Chişinău.

Luna trecută, preşedintele moldovean l-a acuzat pe Traian Băsescu că vrea ”lichidarea statalităţii moldoveneşti” şi a catalogat drept extremiste şi antistatale formaţiunile unioniste din Republica Moldova.

„Iată de ce eu insist asupra interzicerii prin lege a unionismului şi pentru tragerea la răspundere a celor care organizează campanii şi acţiuni de lichidare a statului Republica Moldova. În orice ţară care se respectă există pedeapsă penală pentru aşa activităţi”, a afirmat la finele lunii iunie Igor Dodon.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.