De ce a decis Tony Blair să revină în politică

Fostul premier laburist Tony Blair a decis să revină în politică și ”să-și murdărească din nou mâinile”. ”Brexitul m-a făcut să fiu mai implicat în politică. Trebuie să-mi murdăresc mâinile, trebuie să o fac. Nu vreau să fiu în situația de a nu fi spus nimic în acest moment istoric, pentru că asta ar însemna că nu am făcut nimic pentru țara mea. Și nu este cazul”, a spus Blair, care a promis că va lupta împotriva ieșirii Marii Britanii din UE. El a precizat însă că nu va candida la alegerile anticipate de pe 8 iunie. Blair nu are o imagine bună în rândul britanicilor.

În opinia lui Blair, Marea Britanie va reveni în UE. ”Previziunea mea este că va trebui să treacă o generație, dar la un moment dat vom dori să revenim in UE”. ”Ce au făcut conservatorii a fost să dea electoratului, în mod inteligent, un motiv ce ține de interesul național pentru a vota cu ei. Au spus «uitați-vă, este un lucru patriotic, fără legătură cu politica, să votați cu conservatorii, pentru că Theresa May are nevoie de un mandat puternic în negocierile pentru Brexit», ceea ce este un argument foarte puternic. Însă asta până va dați seama că și-a legat singură mâinile în aceste negocieri, spunând că nu va negocia poziția în piața comuna. Oamenii trebuie să înțeleagă diferența dintre piața comună a UE și un acord de liber schimb. Una este Champions League, cealaltă este League One”, a spus Blair.

În 2016, ancheta oficială independentă cu privire la declanșarea invaziei militare a Irakului de către Statele Unite și Marea Britanie în 2003 a ajuns la concluzia că Blair, care era prim ministru în acea perioadă, a implicat țara în acel conflict pe baza unor informații eronate și fără transparență.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.