De la agonie la extaz cu Simona Halep în rol principal

După un debut catastrofal, Simona Halep a avut o revenire senzaţională. Romanca a avut o serie formidabilă de 8 game-uri câştigate consecutiv. Simona Halep este pentru al doilea an la rând în semifinalele BNP Paribas Open.

De la agonie, la extaz şi înapoi

Primul set a început halucinant pentru suporterii Simonei Halep: în nici 16 minute de joc, tabela de marcaj arăta un 4-0 sec petru Carla Suarez Navarro. Pe teren se părea că întâlneau o jucătoare din top 20 WTA şi una din zona locurilor 250-300, care de regulă nu trece de al doilea tur al unui turneu ITF şi care a ajuns la un „Premier Mandatory” printr-ul Wilde Card obţinut doar pe criteriul că este localnică. Ceea ce a urmat însă întrece orice închipuire. Halep preia rolul jucătoarei din Spania şi invers. În 20 de minute scorul 4-4. Halep a „măturat” totul în cale, nu i-a lăsat nicio şansă adversarei şi probabil, credem că nimeni, şi când spunem „nimeni” o includem aici şi pe Serena William, nu i-ar fi putut rezista în cele 20 de minute. Totuşi, „minunea” s-a oprit aici, pentru că după ce ambele jucătoare îşi fac serviciu, Navarro câştigă două game-uri consecutive şi câştigă setul. Pierderea consecutivă a primelor 4 seturi şi-a spus însă cuvântul. Simonei Halep deşi i-a intrat bine primul serviciu (69%) a stat prost la retur, a făcut foarte puţine puncte, şi, incredibil pentru un set, a făcut 26 de greşeli neforţate. Cu 8 mai multe decât adversara sa.

Extaz fără agonie

Setul secund a început cu Navarro valorificându-şi serviciul, după care…pe teren nu a mai existat decât Halep, care a câştigat 6 game-uri la rând, două fiind albe. În doar 31 de minte, de faăt 26 de joc efectiv, romanca a făcut legea. Primul serviciu i-a intrat fantastic – 77%, iar de această dată returul a fost retur: a obţinut 16 puncte pe 25 de retururi, faţă 12 puncte din 32 de retururi în primul set. O diferenţă uriaşă, care justifică câştigarea categorică a celui de-al doilea set

Coşmar pentru adversară

Setul decisiv a fost aproape identic cu cel de-al doilea. Singura deosebire: a durat cu un minut mai puţin. Halep a fost „singură” pe teren. Din nou primul serviciu i-a intrat excelent (76%), punctele din retur au avut un procentaj ridicat: 63%. Pentru amatorii de statistici, prezentăm totalul punctelor pe seturi: Halep – Navarro 36-45, 30-13, 30-18. Concluzia meciului: o victorie reconfortantă a Simonei Halep asupra unei jucătoare din top 20 şi un plus mare pentru mentalul româncei; este vorba de dubla revenire, cea de la 0-4 la 4-4 şi de revenirea de după pierderea primului set, în care Halep era jucătoarea care „venea din urmă”.
Setul1 (primul serviciu Navarro): 1-0, 2-0, 3-0, 4-0, 4-1, 4-2, 4-3, 4-4, 5-4, 5-5, 6-5, 7-5 pt Navarro (51 minute). Setul 2 (primul serviciu Navarro): 1-0, 1-1, 1-2, 1-3, 1-4, 1-5, 1-6 pt Halep (31 de minute) Setul 3 (primul serviciu S.Halep): 1-0, 2-0, 2-1, 3-1, 4-1, 5-1, 6-1 pt Halep (30 de minute)

Ce a obţinut Simona Halep până în prezent

• un cec de 220.230 USD • 390 de puncte WTA pe anul 2015 („Road to Singapore”) care se adaugă la cele 1.610 obţinute la turneele anterioare. • Recuperarea celor 390 de puncte pe care le avea de „apărat” în clasamentul general al WTA de la ediţia 2014 a BNP Paribas Open

Va juca cu Serena?

Simona Halep s-a calificat în semifinale turneului, nivel al competiţiei pe care l-a atins şi în 2014. În mod normal adversara din semifinale ar trebui să fie Serena Wiliams, lidera clasamentului mondial din tenisul feminin.(la ora redactării articolului, nu începuse meciul dintre Serena Williams şi elveţiano-românca Timea Bacsinszky .

Update: Simona Halep o va întâlni pe Serena Williams în semifinale la Indian Wells

Serena Williams a învins-o, miercuri, cu scorul de 7-5, 6-3, pe Timea Bacsinszky (Elveţia) şi s-a calificat în semifinalele turneului de la Indian Wells, fază în care va juca împotriva Simonei Halep.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.