Deficitul comercial, în creștere

România a înregistrat un deficit de peste 4,46 miliarde euro, în primele cinci luni din acest an, în creștere cu aproape 18%, comparativ cu perioada similară din 2016, potrivit Institutului Național de Statistică (INS).

Țara noastră a exportat, în primele cinci luni, mărfuri în valoare de aproape 19,6 miliarde euro în Uniunea Europeană, adică 75,7% din total, şi a importat de 23 miliarde euro, respectiv 76% din totalul importurilor.

„Deficitul balanței comerciale (FOB/CIF) în perioada 1 ianuarie — 31 mai 2017 a fost de 4,467 miliarde euro, mai mare cu 680,1 milioane euro decât cel înregistrat în perioada 1 ianuarie — 31 mai 2016. Valoarea schimburilor intracomunitare de bunuri (Intra-UE28) a fost de 19,552 miliarde euro la expedieri și de 23, miliarde euro la introduceri, reprezentând 75,7% din total exporturi și 76% din total importuri”, precizează INS.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.