Dezastru rutier provocat de un român în Grecia (VIDEO)

Cel puțin patru persoane au fost ucise şi peste 20 rănite, duminică, în nordul Greciei, într-un accident provocat de un şofer de TIR român. De asemenea, în urma accidentului, zeci de maşini care staționau au fost distruse.

Conform agenţiei de stat Athens-Macedonia News Agency, citată de Kathimerini, tirul, care venea dinspre oraşul Veria şi se deplasa cu viteză, a lovit aproximativ 30 de vehicule pe o autostradă din nordul Greciei, iar cel puţin unul dintre vehicule a luat foc în urma impactului.

Şoferul tirului ar fi fugit de la locul accidentului, dar a fost prins ulterior de poliţie. Acesta a fost identificat ca fiind un cetăţean român şi a fost reţinut pentru interogatoriu.

MAE confirmă implicarea unui român în accident

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează duminică, într-un comunicat, că un autocamion condus de un român a lovit mai multe autoturisme pe o autostradă în apropiere de Salonic, iar 4 persoane din autoturismele lovite au decedat, 4 sunt rănite grav şi 20 sunt rănite uşor.

„Consulatul General al României la Salonic s-a sesizat cu privire la producerea unui accident rutier în apropierea orașului Salonic, pe autostrada ce face legătura între orașele Salonic și Veria, cu o posibilă implicare a unui autocamion înmatriculat în România. În acest sens, oficiul consular a întreprins demersurile legale pe lângă autoritățile elene, în vederea obținerii unor informații certe, în regim de urgență, cu privire la circumstanțele producerii accidentului, cât și pentru confirmarea existenței unui autovehicul înmatriculat în România implicat în accident” precizează MAE, adăugând că în paralel cu demersul inițiat, o echipă a Consulatului General al României la Salonic s-a deplasat, de urgență, la locul accidentului.

„Conform primelor informaţii obţinute inclusiv pe cale poliţienească, un autocamion la volanul căruia se afla un cetăţean român a lovit mai multe autoturisme staţionate într-o zonă cu restricţii de circulaţie, ca urmare a efectuării unor lucrări pe carosabil. În urma accidentului, 4 persoane aflate în autoturismele lovite au decedat, 4 persoane sunt rănite grav şi sunt peste 20 de cetăţeni răniţi uşor. Din cauza caracterului recent al accidentului, nu rezultă, încă, decesul sau rănirea vreunui cetăţean român, însă cercetările sunt în plină desfăşurare, urmând să fie stabilite ulterior identităţile certe ale tuturor victimelor”, se arată în comunicatul MAE.

Ministerul mai menţionează că şoferul autocamionului, cetăţean român, a fost reţinut şi se află la dispoziţia autorităţilor elene.

Accident rutier grav și în Rusia

Cel puțin cinci soldați au murit și alți 15 au fost răniți și în urma unui accident rutier grav produs în regiunea Rostov din sudul Rusiei, a anunțat Ministerul rus al Apărării, citat de Vocea Rusiei în pagina electronică.

Tragedia s-a produs după ce, potrivit unor informații preliminare, un TIR a intrat în plin într-un camion de tip Ural ce transporta soldați și care avea pe remorcă un automobil de tip UAZ. Șoferul TIR-ului ar fi adormit la volan.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.