Dragnea i-ar fi cerut demisia lui Sorin Grindeanu

După ce duminică seară a declarat că nu este exclusă o schimbare a Guvernului, în ansamblu, deşi nu este o variantă pe care şi-o doreşte, preşedintele PSD Liviu Dragnea i-ar fi cerut deja, luni seară, demisia premierului Sorin Grindeanu la o întâlnire cu mai mulţi colegi de partid, potrivit unor surse.

Premierul ar fi refuzat însă solicitarea lui Dragnea.

Liderul social-democrat spunea anterior:

„În urmă concluziilor o să vedem: este nevoie să ajungem la o schimbare a unor membri ai Guvernului? este suficient să se adopte nişte mecanisme administrative, de fluidizare a circuitului documentelor sau va fi nevoie de alte măsuri? Va fi o discuţie deschisă în Comitetul Executiv.”

Întrebat despre reacţia partidului în cazul în care Sorin Grindeanu va refuza să demisioneze Dragnea a răspuns: „Nici n-am văzut unde e soba, unde e drobul de sare şi vorbim de drobul de sare de câteva zile (…) Nu cred că Sorin Grindeanu va proceda ca Radu Vasile. Nu cred că se va ajunge acolo, dar, repet, nu ştiu dacă se va propune lucrul ăsta.”

Duminică, într-o postare pe Facebook, Sorin Grindeanu a afirmat că România are nevoie de stabilitate şi predictibilitate, susținând că încrederea acordată de români „nu poate fi înşelată cu noi schimbări, noi crize politice, eventual alte alegeri – într-un cuvânt instabilitate”.

Cum a comentat Dragnea mesajul premierului

”Trebuie să recunosc că am rămas puțin surprins de această declarație, postare. Dar cu tot calmul, pe care știți că-l am, vreau să vă spun: este greu să-mi spună mie cineva că eu nu țin la stabilitatea acestei țări. Nimeni nu poate să-mi spună lucrul acesta. (…) Sunt un om destul de responsabil, dar îi mulțumesc premierului pentru grija pe care o poartă pentru stabilitatea țării. În ceea ce privește alte alegeri, nu cred că e cazul. În același timp, eu zic că în afară de aceste afirmații și aceste predicții cred că ar fi bine să ne uităm mult mai atenți la ce s-a întâmplat cu programul de guvernare”.

Citește și Probabil Sorin Grindeanu are asigurat un alt spate

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.