După două decenii și jumătate de scandal, PRM scapă de Vadim

După o complicată dispută în Justiție, conducerea Partidului România Mare i-a revenit, conform propriei declarații, lui Gheorghe Funar. El prezintă și un document judiciar în acest sens.

Gheorghe Funar a comunicat, miercuri, că ”Biroul Permanent al P.R.M. ales de Congresul Extraordinar de la Alba Iulia, din 27 iulie 2013, a acţionat, împreună cu o echipă competentă de avocaţi, pentru înregistrarea modificărilor în Registrul partidelor politice la Partidul România Mare, ca urmare a pronunţării Sentinţei civile nr.40 P din 18 noiembrie 2013 a Tribunalului Bucureşti, în dosarul nr.26028/3/2013, precum şi a Încheierii civile din Camera de Consiliu a Curţii de Apel Bucureşti, din data de 26 februarie 2014, prin care instanţa a anulat apelul lui Corneliu Vadim Tudor ca netimbrat.”

Conform precizărilor lui Funar, care semnează ”președintele Patridului România Mare”,  ”instanţele judecătoreşti au respins acţiunea formulată de Corneliu Vadim Tudor pentru înregistrarea sa ca preşedinte al P.R.M., a modificărilor la Statutul P.R.M., inclusiv a sediului central al partidului pe str.Vasile Lăscar nr.16, în Bucureşti, deoarece Congresul Extraordinar al P.R.M. pe care l-a organizat în 20 iulie 2013 a fost nestatutar, iar alegerea organelor de conducere s-a făcut fără buletine de vot, cu încălcarea Legii partidelor politice.”

El susține că ”pe cale de consecinţă, Corneliu Vadim Tudor nu mai este preşedinte al P.R.M. şi a fost radiat din Registrul partidelor politice, prin modificările înregistrate în 6 martie 2014 şi comunicate în 11 martie a.c., conducerii P.R.M. aleasă la Congresul Extraordinar de la Alba Iulia.”

Gheorghe Funar insistă asupra faptului că ”nemaifiind preşedinte al P.R.M. din 20 iulie 2013 şi după ce a fost exclus de partid prin Hotărârea Congresului Extraordinar de la Alba Iulia, din 27 iulie 2013, Corneliu Vadim Tudor, care se încăpăţânează să trăiască în lumea lui, nu are niciun temei legal şi statutar pentru a întocmi personal şi a depune la Biroul Electoral Central lista de candidaţi ai P.R.M. pentru alegerile europarlamentare din 25 mai 2014.”

 

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.