EBA, atac la Udrea

Elena Băsescu a atacat-o marți pe Elena Udrea la scurt timp după ce în spațiul public a apărut informația că prezidențiabilul PMP Cristian Diaconescu nu mai este dorit.

EBA a susținut că „organizaţiile au „probleme” în a strânge semnături pentru Cristian Diaconescu deoarece Elena Udrea le interzice acest lucru”.

„Doamna Ruxandra Dragomir (șefa organizației de femei a PMP -nr.) se preface că nu ştie despre ce este vorba: organizaţiile au „probleme” în a strânge semnături pentru Cristian Diaconescu deoarece Elena Udrea le interzice acest lucru”, a scris fiica președintelui pe pagina sa de Facebook.

Reacția Elenei Băsescu a venit după ce Ruxandra Dragomir, președinta Organizației de Femei a PMP, a declarat marți că Diaconescu are probleme în a strânge semnături, până în prezent reușind să adune doar 7.000, iar oamenii nu îl văd foarte popular.

„Am avut o ședință și s-au ridicat probleme privind această speță. Probabil la următorul Colegiu Național, care va avea loc marți, 19 august, la Parlament, vom lua o decizie. Din păcate, oamenii nu îl văd foarte popular – probabil că seriozitatea și faptul că a făcut parte din alte partide politice. Oamenii vor ceva nou, ceva care să se identifice cu viziunea lui Traian Băsescu, și care nu l-a trădat pe Traian Basescu”, a spus Ruxandra Dragomir, la Realitatea TV.

Miercuri, la o zi după atacul EBEI, vicepreședintele PMP Ștefan Vlaston a sărit în apărarea Elenei Udrea, susținând că Elena Băsescu a fost intoxicată.

Acesta a spus că PMP se va „consulta” cu preşedintele Băsescu pentru obţinerea unui scor „cât mai bun” al partidului în alegerile prezidenţiale, iar în acest moment, în formaţiune nu se discută despre schimbarea candidatului la prezidenţiale.

„Nu există absolut nicio informaţie şi eu fiind membru în conducerea partidului nu am niciun fel de element care să mă ducă la această concluzie, la această idee că doamna Elena Udrea a interzis strângerea de semnături. Nu ştiu cine a intoxicat-o pe doamna Elena Băsescu, dar eu vă spun că nimic nu este adevărat din toată această poveste”, a afirmat Vlaston, după ce a participat la o şedinţă de partid informală, la care au fost prezenţi Elena Udrea şi Cristian Diaconescu.

Acesta a mai spus că reprezentanţii PMP au ” încredere” că în următoarele săptămâni vor aduna numărul necesar de semnături pentru susţinerea candidaturii lui Diaconescu, dar acum, fiind vacanţă, acţiunea merge „mai greu”.

Întrebat dacă Elena Udrea a transmis că doreşte să candideze la prezidenţiale, Vlaston a răspuns că „nu s-a discutat până acum această situaţie” şi că „nu se discută în momentul de faţă schimbarea candidatului partidului”.

Potrivit acestuia, Colegiul Director al PMP se va reuni pe 19 august pentru a analiza stadiul pregătirii campaniei electorale.

Cristian Diaconescu este candidatul pe care Elena Udrea l-a prezentat nației drept cel mai bun pentru Cotroceni în ziua în care a fost aleasă președinte al PMP. De la anunțul candidaturii sale la prezidențiale, Traian Băsescu nu a ratat nicio ocazie să-l laude pe Diaconescu.

„Cristian Diaconescu este un bun cunoscător al politicii externe, nu poate fi o recomandare mai bună pentru a candida la funcția de președinte și în plus este un om a cărui onestitate nu poate fi pusă sub semnul întrebării. Aveți cel mai legitim candidat pentru funcția de președinte, candidat care are în spate un partid încă destul de mic. Dar un partid mic poate să continue să crească și să dea un președinte mare”, afirma Traian Băsescu în iulie la o reuniune a femeilor din PMP.

La sfârșitul lunii trecute, Diaconescu declara pentru Mediafax că preşedintele Băsescu a semnat la prima poziţie pe lista de susţinători ai candidaturii sale în alegerile prezidenţiale.

„Am avut o discuţie cu preşedintele, de rutină. Am vorbit despre probleme de politică internă, de politică externă, în special despre criza din Ucraina. I-am solicitat să-mi facă onoarea de a semna primul pe lista mea de susţinători pentru candidatura în alegerile prezidenţiale. A făcut-o, cu toate datele de rigoare, care trebuie consemnate”, a spus Diaconescu.

Potrivit unor surse din PMP, Udrea își pregătește candidatura la prezidențiale în locul lui Diaconescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8519 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.