Eduard Hellvig şi ministrul Carmen Dan, audiaţi în comisia SRI

Directorul SRI, Eduard Hellvig, şi ministrul de Interne, Carmen Dan, vor fi audiaţi la comisia SRI, în contextul violenţelor din timpul protestelor din Piaţa Victoriei.

De asemenea, Carmen Dan a acuzat că nu a fost informată cu privire la grupurile violente care au atacat forţele de ordine ce asigurau securitatea la protestele din 1 februarie din Piaţa Victoriei, precizând că mesajul primit de secretarul de stat conţinea doar o informaţie cu caracter general.

Ministrul a adăugat că ulterior a avut discuţii cu directorul SRI, Eduard Hellvig, cu care a stabilit că nivelul de comunicare ar trebui să se facă la un eşalon corespunzător.

Au mai fost chemaţi, de asemenea, la audieri şi şefi ai Jandarmeriei şi Poliţiei.

Şedinţa a început la ora 10.00.

Şedinţa Comisiei a fost convocată de preşedintele ei, Adrian Ţuţuianu. El i-a trimis vineri o scrisoare cu patru întrebări directorului SRI, Eduard Hellvig, în legătură cu protestele de stradă. Una dintre întrebări vizează dacă s-a urmărit slăbirea puterii de stat sau înlăturarea prin forţă a instituţiilor democratice ale statului, potrivit newws.ro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.