Kelemen Hunor. Nicuşor Dan are şanse serioase să câştige

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că acuzaţiile referitoare la candidatul la Primăria Capitalei Cătălin Cîrstoiu trebuie lămurite, ele fiind „o vulnerabilitate” pentru el şi pentru coaliţie şi totodată îi dă actualului primar, Nicuşor Dan, şanse pentru un al doilea mandat.

„Ei sunt condamnaţi să meargă împreună, în acest an, până la sfârşit, până în 8 decembrie, şi trebuie să gestioneze ce şi-au asumat: o candidatură comună la Capitală şi alte deziderate comune. Dar, când cetăţeanul vede această nehotărâre, această bâlbâială, ce o să spună? ‘Eu cu cine votez?’. Parcă vor să vină în ajutorul lui Piedone sau al lui Nicuşor Dan. (…) Orice este posibil până când nu sunt tipărite buletinele de vot, fiindcă poţi să te retragi din cursă până sunt tipărite buletinele de vot şi după ce ai depus candidatura. Deci, din acest punct de vedere, procedura, juridic, este posibil aproape orice, dar întrebarea mea este cât de credibilă este această coaliţie de stânga în faţa alegătorilor, când în Capitală ei ajung în această situaţie de a susţine o zi, a doua zi de a nu mai susţine candidatul comun?”, a declarat Kelemen Hunor la Digi24.

„Eu nu sunt în măsură să lămuresc că această chestiune. Într-o oarecare măsură sunt subiectiv la adresa lui Cătălin Cîrstoiu, fiindcă îl consider un medic excepţional şi un manager bun. El nu are antrenamentul politic. A fost aruncat târziu în această luptă, fără să fie pregătit, fără să fie antrenat. (…) Nu are antrenamentul comunicării publice. E un lucru să fii un medic bun, e un lucru să fiu un manager bun într-o instituţie publică sau într-o instituţie privată unde deciziile poţi să le iei singur sau într-un cerc restrâns, fiindcă rezultatul contează. (…) În politică lucrurile sunt mai complicate. (…) Dacă există o discuţie sau o situaţie discutabilă, atunci trebuie trebuie verificat juridic, odată, şi cu instituţiile abilitate, pe de altă parte. Dar este o vulnerabilitate în acest moment în orice situaţie pentru coaliţia PSD – PNL şi pentru candidatul Cîrstoiu”, a afirmat el.

Întrebat ce crede despre Nicuşor Dan, liderul UDMR a apreciat că „are şanse serioase în acest moment să iasă câştigător pentru al doilea mandat”.

„Are şanse serioase, în acest moment, să iasă câştigător pentru al doilea mandat. Sigur, se pot discuta performanţele lui Nicuşor Dan, dar nu poţi nega că a fost, într-o perioadă extrem de dificilă, o lungă perioadă de vreme fără majoritate în Consiliul general şi nu i-a abandonat pe bucureşteni – asta poţi să spui liniştit despre el. Eu am avut foarte multe dispute cu Nicuşor Dan, când el era la Asociaţia „Salvaţi Bucureştiul”, eu eram ministrul Culturii. (…) Am avut multe, multe contre, dar, aşa cum sunt convins că m-a respectat şi el pe mine şi eu l-am respectat pentru principiile pe care le-a apărat”, a explicat acesta.

Despre Cristian Popescu Piedone, Kelemen Hunor a afirmat: „Nu cred nimic constructiv. Cu metodele lui de a face campanie în 2024 nu se poate. Nu cobori sub un anumit nivel. (…) În perioada de competiţie electorală eu nu mă uit la aceste sondaje, fiindcă nu văd toate datele din spatele sondajelor, nu văd eşantionul exact, nu văd a doua opţiune pentru alegători, nu văd o grămadă de întrebări încrucişate şi date încrucişate. Ceea ce ni se prezintă în această perioadă este mai mult în a convinge pe unii sau pe alţii că e un candidat bun Piedone sau celălalt. Deci nu sondajele trebuie câştigate, ci alegerile”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

17 Comentarii

 1. mucușor-nulișor-nimicușor-șobolănișor 🐀marele olimpic, are șanse reale să cîștige olimpiada de zootehnie la proba de înmulțirea șobolanilor 🐀 de rasă guadalupeză 🦒. La cîți iubitori de șobolani 🐀 ‘ie’ in București, șansele ‘ie’ reale. Multe succesuri!

 2. hahahah… singura lui sansa e sa ajunga in turul 2 cumva si sa se faca o bisericutza impotriva contracandidatului… dar e mult mai probabil sa fie doar pe locul 3

 3. Daca ungurii din udmr il lauda in gura mare pe Nicusor o prima concluzie simpla ar fi ca Nicusor este omul lor. N-ar fi de mirare, in acesti peste 30 de ani udmr-ul unguresc si-a facut treburile personale la Bucuresti folosindu-se de ardeleni.

 4. Mdaaa
  Cate si mai câte se țin scai de acest om „cinstit și harnic.”.
  Cică e cu Șoșoaca..cică e cu rușii..și cică a fost prin SUA unde a fost reținut beat la volan..!!??
  Și încă..uneori se șoptește cu ambasadorul SUA..minciuni din gure rele?! Una e beton.Daca te iau polițiștii beat(drogat) la volan numaidecât înjgheabă dosar și nu scapi de ei pe viață….Ce rea e lumea asta.. cat mai scorneste

 5. nimicușor-șobolănișor 🐀 ‘ie’ hardelean ? Bucureștenii care l-au votat și care l-ar vota din nou, nu știu că hardelenii se consideră cei mai buni, ei sunt nordiști, ei zic că sunt moțu’ de pe rht pt că au făcut parte din (în realitate au fost slugi la) imperiul austro-ungar, sunt foarte rasiști, sunt anti sudiști, anti mitici, anti romani. Așa se explica fondarea de către mucușor 🐀 a usb, în realitate uniunea sabotați bucureștiul, nù salvati. Să se ducă drq la el în hardeal, să ne lase.

 6. astia care nu stiti ca alegerile au un singur tur, de unde sunteti?? de la Tiraspol?? Cetatenii Bucurestiului vor avea de ales intre un om educat, civilizat care a facut ceea ce era cel mai important pentru oras si un bufon impostor si shpagar cu BACul luat la 32 de ani si permis auto cu toate categoriile intr-o singura zi la Pitesti. Vom vedea ce discernamant au locuitorii acestui oras

 7. ‘oț boazgăru’, știe că nu mai pupă la guvernare și o dă cotită, bozgorește, după aia o să spună că nu a fost bine făcută traducerea din boazgărește!

 8. Zice: „În perioada de competiţie electorală eu nu mă uit la aceste sondaje, fiindcă nu văd toate datele din spatele sondajelor, nu văd eşantionul exact, nu văd a doua opţiune pentru alegători, nu văd o grămadă de întrebări încrucişate şi date încrucişate. Ceea ce ni se prezintă în această perioadă este mai mult în a convinge pe unii sau pe alţii că e un candidat bun Piedone sau celălalt”-Pai de ce nu judeca la fel si cand e vorba de nicusor-plicusor??

 9. Totuși Hunorka..Devreme ce vezi că te duci in rîpă, nu tragi de volan in altă direcție..?? Sau de vezi cum aceștia ”stabilii” dau din lac in puț, trebuie să rabzi un an, sau chiar și o zi ?? De ce ?? Interesul oricui este să fie bine imediat, acum..Știu că romînu e leneș, e oportunist și nu are nici măcar simț de turmă.. E bine ș-așa, las că incă merge,. Dar, nu trăiești doar pentru ziua de azi,..nu ești condamnat,.și de vrei poți, chiar de ai ”flancul de sud est” in țară..Nu e cazul să le zici din astea ?? Măcar tu ??

 10. ZI-NE CINE te imPULsioneaza,
  ca sa iti spui al CUI ESTI, ADAAAANC, in Suflet

 11. Multi analfabeti si drogati mai scriu multe prostii. Duie este unul din ei. Au in spate mafia imobiliara care nu mai poate sa distruga spatiile verzi si monumentele!!!

 12. Bineinteles ca bucurestenii sunt „creme de la creme” dupa sute de ani de ocupatie otomana,nu se compara cu amaratii de ardeleni ocupati de austro-ungari! Cum se zicea in anii ’40,”Europa euroatlantica este pana la Carpati,dupa este Europa euroasiatica!”

 13. unui sfert de milion de unguri din Bucuresti sa voteze cu catastrofa mucușor-ban?

 14. Cred că Hunor de fapt nu e politician.. Nu are verva, tupeul, incultura politicainului romîn,.De fapt stă și urmărește evenimentele, uneori indrăznește să zică vre-o propoziție. Pe cînd datoria lui este de a convoca conferințe de presă. De a da informații despre poziția UDMR asupra unor probleme interne sau externe.. Are obligația de a expune majoritarilor plîngerile, dorinețele solicitările minorității maghiare.. Are chiar datoria de a institui, conform legilor in vigoare, limba maghiară drept a doua limbă oficială in stat.. Are aceste posibilități și nu se folosește de ele.. De ce ??

 15. Incă un argument,..Hunorka trebuia să zică din astea referitor la candidatul UDMR la primăria bucurești..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.