×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 11 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 17 august 2017, 20:36
EUR (€)
+0.0079 ↗
4.5816 RON
USD ($)
+0.0111 ↗
3.9104 RON
• • •
Elita celor cu note mici şi mijlocii
Ioan Buduca
Ioan Buduca

Traian Băsescu nu e un prost, dar n-a absolvit şcoala superioară de marină comercială cu note mari. Media sa generală a fost sub 7 (şapte). Florian Coldea, la fel. Sub şapte. Colegul său de promoţie cel mai bine notat de profesori a fost arestat de SRI – DNA după ce ajunsese subalternul cel mai eficient al lui Coldea. Kovesi a absolvit şcoala superioară de Drept cu media generală 6,41. Alina Bica a absolvit Dreptul cu o medie peste 9. Nota 6 (şase) a arestat, mai târziu, nota 9 (nouă). Nu vorbim despre caractere aici, ci despre calificare.

Cine vrea să facă o cercetare mai amplă va afla că azi, aici, în România, notele 5, sau 6, sau 7 conduc, peste tot, notele 8, sau 9, sau 10 şi în viaţa politică, şi în structurile administrative, şi în sistemele autorităţii judecătoreşti.

În lumea absolvenţilor de drept, lucrurile stau aşa: cei cu note mari se fac, de regulă, avocaţi, cei cu note mijlocii se fac, de regulă, judecători, iar cei cu 5 şi cu 6 se fac, de regulă, procurori.

Media generală a Parlamentului, din acest punct de vedere al mediilor şcolare, care să fie? Dinamica acestei medii a evoluat aşa: 1990-1992, în jur de 8 (opt); 1992-1996, în jur de 7 (şapte); 1996-2004, în jur de 6,5 şase şi jumătate); după 2004, în jur de 6 (şase).

Veţi întreba: cine a făcut aceste cercetări? Răspuns: Direcţia de apărare a Constituţiei din cadrul SRI, prin Departamentul său de resurse umane.

Alte asemenea statistici:

- media generală a liderilor politici după 1990: 7,4;
- media generală a liderilor sindicali: 8,3;
- media generală a moderatorilor de televiziune: 8,1;
- media generală a redactorilor-şefi din presă: 7,8;
- media generală a şefilor de inspectorate de poliţie: 7,2;
- media generală a şefilor judeţeni ai SRI: 7,1.

Asemenea statistici nu au relevanţă prin ceea ce arată direct, ci prin ceea ce arată indirect: o contraselecţie generalizată de competenţe în societatea românească actuală. Altfel spus: o selecţie care nu face loc stratului superior al calităţii resurselor umane. O să spuneţi: acest strat se îndreaptă spre firmele private. Ceea ce este adevărat. Dar nu este o cauză, ci un efect al contraselecţiei generalizate din societate. Din păcate, nici firmele private (cum sunt televiziunile) nu lucrează cu acest strat mai bine şcolit.

Ioan BuducaPublicat Vineri, 24 februarie 2017
44943
 | 60
 | 80
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
absolvent
0
CINE??? propune impozitarea universitatilor private, desfiintarea celor infiintate ca fundatii si plata egala a impozitelor si taxelor, revenirea patrimoniului la stat ,(IMOBILE in fiecare resedinta de judet la spiru haret, vii la teleorman si dragasani, la bioterra, campusuri universitare in statiuni pe valea prahovei, 3 brazi-bioterra, vile resedinta rectori, presedinti, decani, etc., terenuri, smecherii a la suveica fii, gineri, nepoti, amante, gasti infractionale dintre nitari- magistrati, fosti ofiteri, sefi de institutii, acoperiti, ,etc) ???Desfiintarea ARACIS pt ineficienta, complicitate, tainure si favorizarea imposturii, a fabricilor de diplome de licente. masterate, doctorate, fara acoperire in stiinte, competente, calitate!sa luam un exemplu, cati din parlament, guvern, institutii centrale au absolvit invatamantul particular, cu ce consecinte, trecand ca gasca prin apa??peste 80%???incadrarea unor profesori paraleli cu i, incompetenti, absenti 80% din cursuri????unde s-au dus taxele??de ce inchide ochii statul, guvernul, parlamentul???au obligatii fata de mentori, consilii de securitate-pepiniere de cadre pt udrea, gorghiu, bica, minca, teodoru, oprea, curaj, procopie,ispas, gorun, vrabie, frunzaverde, blonde, lipitoare la blaj, clung, resita, botosani, marghita, slobozia, tulcea, zalau, etc?? ??? saci cu bani curg prin invatamantul privat fara o,pozitate si taxele au crescut de la an??cine ia la puricat NEN, ARACIS, INVATAMANTUL PRIVAT vcare da 70-80% din clasa politica a lui dragnea, gorghiu, orban, nicusor ,eba , basescu??SUCCESURI!!!!
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
mihaela
-1
Sunt foarte multe minciuni in aceasta statistica. Manipulare grosiera!! A spune ca cei cu note mari a jung avocet si cei cu note mici judecatori…. mai studiati, baieti, cum se intra la INM...
Publicat Joi, 29 iunie 2017
+Răspunde
xxx
-1
Ca fapt divers - daca e pe bune, un 6 e mai bun decat un 10 luat prin "amicitie"... Apropos, o lista asemanatoare, dar pentru , sa zicem, ultimii 20-30 ani dinainte de 1989 ? Ar fi interesant...
Publicat Sâmbătă, 04 martie 2017
+Răspunde
Vasilescu Costel
-2
Pai si niste documente ceva ? M-ati facut curios degeaba...
Publicat Miercuri, 01 martie 2017
+Răspunde
haha @ Vasilescu Costel
+2
A intors pe 9 ,in cazul doamnei kovesi ,media de absolvire a facultatii de drept a fost peste 9 ,la fel nota la licenta ,de restul ma indoiesc ca ar fi corecta informatia !
Publicat Joi, 02 martie 2017
+Răspunde
AURA
+6
Cum s-a inscris la doctorat d-na Kovesi, avand media 6? Nu e obligatoriu sa ai media de absolvire minim 9? Sa stim si noi, oamenii de rand, cum se face!
Publicat Miercuri, 01 martie 2017
+Răspunde
hiris
+3
Totdeauna si pentru nimic,sarpele cel mare manaca pe cel mic!Insa cateodata doar din intamplare sarpele cel mic manaca pe cel mare!
Publicat Miercuri, 01 martie 2017
+Răspunde
emil
+5
Intotdeauna va fi asa: prostul stie totul iar desteptul zice ca pe asta nu a stiut-o! Deci prostii vor fi intotdeauna buni la orice. Mai ales atunci cand si cei care ii numesc sunt la fel ca ei. Intotdeauna desteptii vor avea o retinere in a afirma o prostie sau o ilegalitate si vor cauta sa se documenteze. Prostii nu au asemenea limitari. Iar rezultatele le suportam noi. Asta daca dorim sa vedem...
Publicat Marţi, 28 februarie 2017
+Răspunde
Ella
-6
Ce conteaza deja nota? Conteaza ce face si cum isi face jobul. Din moment ce starneste atatea dezbateri si atatea sapaturi in trecutul ei, se pare ca il face bine! Eu ii doresc succes in continuare!
Publicat Marţi, 28 februarie 2017
+Răspunde
Murphy @ Ella
+4
faptul ca LCK starneste controverse inseamna ca isi face treaba bine? dumneata esti cretina?
Publicat Miercuri, 01 martie 2017
+Răspunde
Stefan
-3
Să înțelegem că doar o notă mai mare poate aresta o notă mai mică? Indiferent de notă, cel mai simplu ar fi să nu comiți infracțiuni. Alfel, un articol fără fond.
Publicat Marţi, 28 februarie 2017
+Răspunde
ACULIN TĂNASE
+7
”A vorbi despre meritocrație constituie delict de subminare a autorității persoNULITĂȚILOR.” (ACULIN TĂNASE)
Publicat Marţi, 28 februarie 2017
+Răspunde
Recomandate
Cum s-a dus o senatoare în Parlament
Publicat acum 7 ore şi 56 minute
Lazăr și Kovesi - stat în stat
Publicat acum 23 ore şi 46 minute
Țara gîfîie, economia crește
Publicat acum 22 minute
Femei frumoase pe funcții superbănoase
Publicat acum 10 ore şi 35 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat acum 13 ore şi 8 minute
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat acum o oră şi 20 minute