Expertize funciare ciudate la Tribunalul Argeș

La Pitești justiția schimbă terenurile după cum bat interesele mai marilor orașului. Practic titlurile de proprietate nu au nici o valoare, dacă justiția dorește acest lucru. Expertizele funciare se fac după ureche încât ai crede că în acest oraș nu există lege.

În 1991 în momentul în care s-a dat legea 18, cea cu împrorietărirea românilor, inginerii geodezi au atras atenția că acordarea titlurilor de proprietate doar pe baza unor vecintăți va duce la abuzuri. Cei în cauză cereau ca în titlul de proprietate să fie trecute coordonatele terenului pentru ca proprietatea să poată fi reconstituită oricând neputând astfel fi supusă la abuzurile unor persoane puternice. Cei de la putere nu au luat în cauză ideea geodezilor, iar astăzi tribunalele din România sunt pline de litigii ce au la baza poroprietatea funciară.

În această situație se află și două persoane din București,Denisa Stanciu și Atanasie Crețu, care se judecă prin tribunale de 11 ani cu fel de fel de persoanle care le contrestă un act de vânzare-cumpărare întocmit în 2001. Practic Denisa Stanciu și Atanasie Crețu au cumpărat în 2001 în Pitești un teren de 1,5 hectare dintr-un total de 3,5 hectare, primit de o persoană de la Comisia Locală de Fond Funciar Bascov din Argeș. Persoana care a vândut cele 1,5 hectare de teren primise cele 3,5 hectare în baza unei hotărâri judecâtorești definitive având numărul 5936/1999, reconstituindu-se proprietatea pe vechiul amplasament, având la baza un contract din 1946.

Din greșeală sau intenționat Comsia Locală de Fond Funciar pune alte patru persoane în posesie pe terenul în cauză. Greșeala este rezolvată în instanță numai că una din persoane care primise un teren de 1.300 mp vinde către alte trei persoane. Terenul cu pricina avea o lățime de 9 mp și o lungime de 145 mp. Din păcate Constantin Ion și Margareta, proprietarii celor 1.300 mp, pe care i-au cumparat de la una din cele patru persoane puse în posesie în mod abuziv având la bază adeverințe de punere în posesie și procese verbale, nu vând doar ce au cumparat ci mult mai mult. Acest fapt este confirmat chiar de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) într-o adresă oficială. Adresa 1074 de la ANCPI din 2008 arată că “conform schiței de punere în posesie de către comisia locală de fond funciar Bascov, terenulare lățimea de 9m iar în schițele care au stat la baza întocmirii actelor de vânzare-cumpărare succesive începând cu Constantin Ion și Margareta lățimea terenului este de 15 metri. Constantin Ion și Margareta deși au cumpărat o suprafață totală de1.300 mp au vândut o suprafață de 2.058 mp”. Actul ANCPI este semnat de Iustin Valentin Olteanu (director) și de Ecaterina Trofin ( inginer șef).

Printre cumpărători de la Constantin Ion se numără și Adrian Dumitru Macovei care este directorul Direcției de Protecție a Copilului din Argeș, un om cu foarte multe relații în orașul Pitești și rudă prin alianțăa cu Monica Macovei” mai marea justiției românești.”

Deci chiar dacă a cumpărat un teren inexistent Adrian Dumitru Macovei cere instanței să-ifacă „dreptate”. La prima instanță omul pierde terenul mai ales că inclusiv Comisia Locală de Fond Funciar susține că s-a făcut o greșeală, iar terenul vândut de Constantin Ion se află în altă tarla și nu unde cumpăraseră Denisa Stanciu și Atanasie Crețu. Dar Macovei nu se lasă și face apel așa ajunge la Tribunalul Arges unde judecătoarea Aurelia Danciu , protejata aceleiași Monica Macovei, cere să se facă o noua expertiză funciară.

E și normal dacă ne gândim că Adrian Dumitru Macovei este consiliat în proces de Diaconu Ileana, expert tehnic, care este mama judecătoarei Raluca Elena Diaconu Simonescu de la Curtea de Apel Pitești și fiica lui Gheorghe Diaconu , președințele Curții de Apel Pitești, măritată cu Dan Simonescu Diaconu, notar, asociat cu notarul Ilie Danciu care este soțul judecătoarei Aurelia Danciu cea care judecă apelul. Expertul numit în acest caz susține că întreaga suprafață de teren de 5ha din care fac parte si cei 3,5 hectare s-ar afla în altă parte pentru că așa i-a spus lui un cetățean. Adică o expertiză facută așa cum trebuie pentru cine trebuie.

Curios este faptul că o astfel de expertiză anulează o hotărâre judecătorească definitivă, cea în baza  căruia s-a obținut terenul de 3,5 hectare. Dar în România orice e posibil, dacă interesele unor persoane suspuse o cer. Rămâne de văzut dacă la Tribunalul Arges se va anula o  hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă sfidând legea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.