Explicația lui Tăriceanu despre Comisia vedetă

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a dat asigurări marți seară că ancheta comisiei parlamentare privind alegerile prezidențiale din 2009 nu se va suprapune cu cea a Parchetului și a lansat un atac la „frăția” care conducea statul la acea vreme.

„Cei care apreciază că nu mai este nevoie de comisia parlamentară s-au pripit. Procurorul se va ocupa de aspectele penale. Parlamentul nu are acest rol, ci acela de a investiga chestiunile de ordin politic, consecințele politice. (…) Vom revizui obiectivele comisiei pentru a nu se suprapune cu ancheta Parchetului. Sunt foarte multe informații care vor veni la comisii. Oameni mi-au adus deja informații relevante despre ce s-a întâmplat la alegerile din 2009. Gravitatea este crearea și funcționarea în România a acestui sistem de putere paralel cu puterea democratică. Oamenii de bună credință vin la vot și dau votul celor de la care au așteptări. Instituțiile democratice erau faultate de această frăție a unor instituții care luau decizii în locul instituțiilor alese de cetățeni. Această situație nu poate fi tolerată. Încercăm să revenim la normalitate. A fost abuz de putere, corupție de putere”, a declarat Tăriceanu la Antena 3.

Călin Popescu Tăriceanu a întrebat în același timp retoric: „Ce căutau la întruniri președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, procurorul general, directorul și adjunctul operativ al SRI? Nu știu dacă pagina a fost dată și capitolul închis. Este și rolul Parlamentului de a vedea ce s-a întâmplat. Părerea mea este că acest sistem paralel de putere în care au fost implicați sau nu conducători sau instituții, au fost implicați până în acest moment. (…) Ni se pare firesc să existe o astfel de frăție extinsă între persoanele care se întâlneau la un șpriț și luau hotărâri importante? (…) Aceste instituții nu au ce căuta împreună la aceeași masă decât în situații instituționale”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.