FCSB, în genunchi

FCSB a fost învinsă, miercuri seara, cu un scor umilitor, 1-5, de Sporting Lisabona, pe Arena Națională, în returul play-off-ului Ligii Campionilor, ratând calificarea în grupele competiţiei. Echipa lui Gigi Becali a încasat două goluri în doar patru minute în a doua repriză.

Au înscris: Junior Morais ’20 pentru FCSB şi Doumbia ’13, Acuna ’60, Martins ’64, Bas Dost ’75 şi Battaglia ’88 pentru Sporting.

Căpitanul Denis Alibec a apreciat, la finalul partidei, că dacă exista mai mult curaj se putea obţine mai mult.

„Era 1-1 la pauză, eram în cărţi. Dacă aveam curaj şi mergeam peste ei să marcăm, era altceva. Am pierdut ruşinos, mergem în Europa League. Sporting nu era o echipă de nebătut, asta e viaţa, n-avem ce să facem. Mergem mai departe. Părerea mea că ne-am bătut singuri. Au mai multă experienţă ca noi, s-a văzut.

Dacă erau şi Pinti şi Bălaşa poate făceam mai mult. E neplăcut, dar nu mai contează. Suntem în grupele Europa League, dar părerea mea că puteam mai mult. Nu e important cine înscrie, era important să mergem mai departe. Asta este viaţa. Gazonul a fost bun, atmosfera foarte frumoasă. Păcat că n-am mers mai departe”, a spus Alibec la finalul meciului, la Sport.ro.

Reacția lui Becali

Gigi Becali a avut și el o primă reacție. „Nu a fost ruşinos! Eu am văzut că e diferenţa mare de valoare. Am avut nişte ocazii, dacă marcam în tur era altfel, dar, aşa, la 1-1 a trebuit să ne descoperim. E diferenţă prea mare. Singurul lucru de care-mi pare rău e că nu am finalizat. Au fundaşi centrali mai slabi decât Larie. În faţă sunt rapizi, au valoare, ştiu jocul. A greşit Niţă la golul doi, dar tot ne băteau. Am început bine repriza a doua, e adevărat. Ne bucuăm pentru adiere de vânt? N-am fost egali. Am fost egali ca şi scor de ce? Şi Viitorul a făcut cu noi egal, dar am avut ocazia de a marca. Nu am fost egali cu ei. Ca şi joc s-a văzut diferenţa. La nivelul ăsta un jucător îţi aduce plus valoare sau minus valoare. Dacă nu ai valoare, trebuie să alergi foarte tare. Dacă nici nu alergi foarte mult… la revedere! Când am jucat cu două vârfuri a început nunta. Dacă doi jucători nu pot face defensiva şi bagi un jucător în plus, pac, te-au mâncat”, a spus Becali, la Digi Sport.

Patronul FCSB a precizat că echipa sa se va concentra pe câştigarea campionatului, pentru a intra pe ruta campioanelor în preliminariile viitoare, dar şi că are de gând să abordeze Europa League cu rezervele. „A crescut nivelul foarte mult. Nu putem decât pe ruta campioanelor să ne calificăm. Filip a făcut şi greşeala aia. L-am adus pe Benzar fundaş dreapta, e şi Bălaşa. Vin vreo patru jucători care întăresc echipa. Ce să facă Enache? N-a jucat nici Teixeira, nici Golofca. Alibec, săracul, ce poate să facă, a scos maximum din ce poate să facă. Să te baţi singur în faţa porţii? Ce mai putea să facă Dică? Doar să joace cu două vârfuri. Tot ăla era deznodământul. Mă interesează doar campionatul. În Europa League jucăm cu rezervele, nu mă mai interesează. La ora asta, în fotbal trebuie să gândeşti economic. Dacă nu, nu poţi rezista. Ca să poţi trăi fotbalistic, trebuie să gândeşti economic”, a mai spus Becali.

Pe finalul jocului de pe Arena Naţională, fanii portughezi au scandat de câteva ori „Dinamo”, iar cei ai FCSB au strigat „Benfica”.

În tur, la Lisabona, cele două echipe remizaseră, scor 0-0. FCSB va merge în grupele Europa League.

FCSB: Enache, Larie, Momcilovic, J. Morais – O. Popescu, L. Filip – Teixeira, Budescu (Tănase 46′), Golofca (Golofca 62′) – Alibec (Man 81′)

Sporting Lisabona: Rui Patricio – Piccini, Mathieu, Coates, Coentrao – Battaglia, Adrien Silva (Petrovic 72′) – Gelson Martins (Bruno Cesar 80′), Bruno Fernandes, Acuna – Doumbia (Dost 59′)

Cartonaşe galbene: Ov. Popescu 35′, Filip 41′ / B. Fernandes 35′

Arbitri: Cuneyt Cakir – central, Bahattin Duran şi Tarik Ongun – asistenţi, Huseyin Gocek şi Baris Şimşek – adiţionali (toţi din Turcia).

Observatori: Uno Tutk (Estonia), Peter Lundstrom (Finlanda).

Stadion: Arena Naţională, Bucureşti.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.