×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 11 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Vineri, 18 august 2017, 09:51
EUR (€)
+0.0079 ↗
4.5816 RON
USD ($)
+0.0111 ↗
3.9104 RON
• • •
Reacţii la prima vedere
Florian Coldea a fost trecut în rezervă sau lucrează în continuare pentru "Sistem"?

Imediat după ce Florian Coldea, directorul adjunct al SRI, a fost trecut în rezervă, mulţi s-au grăbit să jubileze, crezînd că o parte a „Binomului” a fost decapitată. Noi am fost ceva mai rezervaţi, mai ales după ce chiar Florian Coldea a transmis agenţiei „Agerpres” un Comunicat în care există şi altceva decît mesajul unui om care pleacă din Sistem.

Două pasaje ne-au atras în mod special atenţia în acest Comunicat, pe care le-am arhivat încă de atunci, fiind siguri că va veni vremea cînd ne vom aminti de ele. Iată-le:

Celor care s-au grăbit să creadă sau să amplifice neadevăruri flagrante difuzate în trecut sau mai recent, până la data de 18 ianuarie 2017, le reiterez faptul că am înțeles miza, iar aceasta este cu mult mai mare și mai profundă decât compromiterea activității mele. Îmi rezerv dreptul de a oferi răspunsuri și clarificări adecvate, precum și elemente factuale relevante despre aceste aspecte și multe altele, la un moment dat...

Criticilor mei, ale căror afirmații le-am considerat adesea constructive, le transmit că,lipsit de constrângerile statutului și uniformei militare, voi avea, în viitor, libertatea de a vorbi, de a mă exprima public, în baza expertizei profesionale acumulate și cu buna-credință care m-a ghidat întotdeauna”.

Nu ştiu cum se face că seria coincidenţelor despre care am scris mereu în ultima lună implică chiar şi acest Comunicat al lui Florian Coldea. Comunicatul lui Coldea a fost transmis agenţiei Agerpres în ziua de 18 ianuarie 2017, adică exact în ziua în care site-ul „Corupţia ucide” a publicat programul protestelor:


Şi dacă trecerea în rezervă a lui Florian Coldea exact în ziua declanşării protestelor nu este o simplă coincidenţă? În fond, toţi ştim că, atunci cînd este vorba despre serviciile secrete, coincidenţele fac parte totdeauna din strategiile de acţiune, căci tocmai faptul că pot fi considerate întîmplări reprezintă cea mai bună acoperire în faţa opiniei publice! Nu cumva trecerea în rezervă a lui Florian Coldea reprezintă altceva, o misiune care i-a fost încredinţată şi pe care nu putea s-o coordoneze din postura de şef militar al SRI?

Cu surpriză, citesc chiar ieri, în articolul lui Cornel Nistorescu, următoarele: L-au mutat pe Florian Coldea de la Periș la o vilă din București. Dar cu aceleași responsabilități”! O informaţie şoc, în care aflăm că Florian Coldea nu numai că nu a fost trimis acasă, ci chiar că lucrează mai departe „cu aceleaşi responsabilităţi”! Mai citim în acelaşi articol:

Președintele Klaus Iohannis ar fi dorit să renunțe la generalul Florian Coldea, dar în momentul în care ar fi debutat o asemenea discuție, Florian Coldea ar fi prezentat dosarul cu recuperarea bunurilor Grupului Etnic German și cu cel al vânzării de copii, întocmit de un ofițer de la Sibiu. Florian Coldea ar fi spus atunci că dosarul președintelui nu mai există, dar dacă SRI se străduiește, poate mai găsește ceva. Președintele ar fi mototolit decizia și colaborarea ar fi continuat, ajungînd la această minciună cu pensionarea generalului”!

Şi atunci apar nişte întrebări: asta a vrut să spună Florian Coldea în Comunicatul său, cînd spunea: „voi avea, în viitor, libertatea de a vorbi... la un moment dat”? În afară de Preşedintele ţării, mai există şi alte persoane despre care Florian Coldea ar putea vorbi? Ameninţarea lui Florian Coldea este cît se poate de evidentă şi, din cîte se pare, a fost receptată exact de multe personaje ale vieţii noastre publice.

Aflăm cu această ocazie şi un posibil răspuns la întrebarea pe care am adresat-o imediat după suspendarea lui Florian Coldea din funcţia de director adjunct al SRI, în articolul: „De ce nu este anchetat Florian Coldea, aşa cum s-a făcut cu cei 77 de medici oncologi?”. Scriam atunci că: „suspendarea lui Florian Coldea din funcţia de director adjunct al SRI este cel mai normal lucru ce se putea întîmpla în urma dezvăluirilor lui Sebastian Ghiţă, dar acesta nu trebuie să fie capătul drumului, ci doar începutul lui. Se pare că suspiciunile mele erau îndreptăţite!

Scrisoarea pe care Cornel Nistorescu o publică în cuprinsul articolului său (http://www.cotidianul.ro/coldea-se-agata-de-sri-si-de-klaus-iohannis-296264/) este un document care ar trebui să ne îngrijoreze. Autorul/autorii spun cîteva lucruri pe şleau: „Dezvăluirea de către Cotidianul a minciunii prezidenţiale privind demiterea şi trecerea în rezervă a prim-adjunctului directorului SRI a provocat un tsunami la Cotroceni. Preşedintele K.W. Iohannis, într-un incontrolabil acces de furie, l-a admonestat pe directorul Eduard Hellvig pentru incapacitatea păstrării secretului menţinerii în activitate a generalului Coldea”.

Şi, într-adevăr, ne amintim că în Cotidianul a apărut această teză conform căreia, în realitate, demisia lui Florian Coldea face parte dintr-un anumit plan care-i convine de minune lui Klaus Iohannis! Noi înşine ne-am întrebat la finalul aticolului în care scriam despre prima suspendare a lui Coldea: „Văzînd că Victor Ponta tace, la fel ca şi majoritatea politicienilor din Parlament, că acea Comisie parlamentară specială nu se instituie, sub pretextul că este o anchetă în curs a Parchetului, ne dăm seama că sînt toate şansele ca finalitatea „Cazului Florian Coldea” să fie aceeaşi ca în 2007” (http://www.cotidianul.ro/florian-coldea-a-fost-suspendat-si-in-2007-pentru-implicarea-sri-in-viata-politica-294621/)!

Scrisoarea publicată Cornel Nistorescu conţine şi o informaţie surprinzătoare, aceea că ofiţerii SRI ar refuza să execute ordinele rezervistului Florian Coldea: „Situaţia creată prin menţinerea generalului Coldea, cu toate prerogativele funcţiei de prim-adjunct al directorului SRI păstrate, deşi oficial preşedintele României a comunicat personal eliberarea din funcţie şi trecerea în rezervă a acestuia, a generat nemulţumiri cvasigeneralizate în unităţile centrale şi teritoriale ale Serviciului. Şefi de direcţii centrale şi judeţene refuză să execute ordinele „demisului“ prim-adjunct”. Eu, personal, nu cred că aşa stau lucrurile, mai exact spus, nu cred că Florian Coldea mai dă ordine direct foştilor subalterni. Mai aproape de adevăr mi se pare teoria conform căreia Florian Coldea rămîne în continuare colaboratorul directorului SRI, Eduard Hellvig, de la care primeşte ce informaţii vrea, şi căruia îi solicită să ceară de la toţi ofiţerii SRI orice informaţie de care ar avea nevoie pentru misiunile pe care le are de îndeplinit acum!

Singura întrebare pe care mi-o pun în aceste zile, suprapunînd toate aceste infromaţii apărute acum, este dacă nu cumva chiar Florian Coldea se ocupă de protestele acestea surprinzătoare, continuate chiar şi după ce miza lor iniţială a dispărut? Cu modificări de plan din mers, cu ţinte noi care apar în fiecare zi, cu scenarii imagistice din ce în ce mai sofisticate, cu participarea unor directori de bănci sau a angajaţilor din multinaţionale, cu finanţări absolut necunoscute pentru asigurarea materialelor de propagandă, cu coordonarea teribilă a ONG-urilor lui Soros - protestele din acestă lună lasă impresia că sînt bine coordonate de specialişti în manipulare, iar aceştia nu pot fi în afara serviciilor secrete!

Cei care ar crede că sîntem pe arătură, trebuie să înţeleagă faptul că interesul major al preşedintelui Klaus Iohannis în păstrarea în spaţiul public a protestelor, ca formă de presiune şi chiar şantaj politic la adresa PSD, nu ar fi dat bine dacă SRI, în mod oficial, ar putea fi descoperit ca fiind implicat direct în aceste proteste. Or, Florian Coldea este acum trecut în rezervă, nu mai este un oficial al SRI, ci un „civil” care a şi anunţat în acel Comunicat ce va face: „Trecerea în rezervă nu modifică nimic din determinarea mea de a servi în continuare statul român!

O spun şi autorii Scrisorii publicată de Cornel Nistorescu: „Klaus Werner Iohannis nu poate renunţa la generalul care-i stăpâneşte secretele şi manipulează vulnerabilităţile, fiindu-i inspiratorul deciziilor şi acţiunilor problematice. Ceea ce, de fapt, explică cele ce ni se întâmplă”.

Cu alte cuvinte, misiunea lui Florian Coldea nu s-a încheiat odată cu trecerea lui în rezervă. Singura deosebire este că generalului Coldea i-a fost schimbat sediul, de la Periş, la o vilă de protocol din zona Băneasa”, cum spun ofiţerii SRI în scrisoarea lor adresată directorului ziarului „Cotidianul”!

Post scriptum: Parcă am fi la gara din Belucistan și noi am scrie că Stelu ar fi cărat bani de la ANRP cu sacoșa pe la Coldea, iar Marincea ar răspunde:

- În ce țară, în ce gară, baba ronțăie secară?


Ion SpânuPublicat Vineri, 17 februarie 2017
8193
 | 49
 | 41
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Mos Ene
+4
Din "Sistem" iesi numai cu picioarele inainte.
Publicat Sâmbătă, 18 februarie 2017
+Răspunde
Ares
-6
Pentru specificul comunitatii de informatii, Coldea mi s-a parut a fi foarte potrivit. Am urmarit intregul puzzle. MRU, Black Cube si altele. Adevarat, am observat indulgenta fata de politicienii ,,de dreapta". Presupun ca a fost vorba de puternice influente externe. Am ferma convingere ca obiectivul adevaratului sef al SRI, sub o forma sau alta, a fost scoaterea din lupta a intregii clase politice vechi. Ii respect curajul si anvergura. Nu cred ca Florian Coldea este un tradator si nici marioneta cuiva. In cu totul alte conditii, vad in acesti oameni un folos real pentru romani.
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
SOBOLANU
+8
DIN CATE STIU EU UN OFITER SRI CAND IESE DIN SISTEM NU MAI ARE VOIE SA INTRE IN NICI O CLADIRE A SRI POATE MA INSEL DAR ORICUM COLDEA ARE UN MUNTE DE INFORMATII PE UNELE LE POATE FOLOSII PE ALTELE NU !!!!!!!!LA TRECEREA IN REZERVA SEMNEAZA UN ANGAJAMENT PENTRU CEI CARE NU STIU !!!!!!!!!
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
Ion B
+7
Am discutat cu plecați din SISTEM după 1989. Nu mai puteau rămâne acolo, erau notorii. Fiind absolvenți de juridică și fiind penurie de juriști în noua democrație, au găsit servicii atât la stat cât și la privat. Unul dintre ei a făcut o afirmație pe care poate nu am înțeles-o decât mai târziu: ”Nimeni nu pleacă din SISTEM, intră doar în rezerva de cadre!”
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
Gmbplay
-1
Auzi coincidenta: sint leat cu John Mcenroe,sigur ii mina lui coldea.
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
Voi ce vreti nemultumitilor ?
-5
Domnule general Coldea, asa e romanul nostru. Nimic nu ii convine, el doar critica si injura ( cu exceptia celor 45 de minute in biserica de Paste si de Craciun ). Ei aleg, ei voteaza, ei fenteza statul si tot ei striga. Pai cand a fost romanul multumit ? Tot auzi critica la adresa dniilor. Iliescu, Constantinescu, Basescu, Iohannis, Stolojan, Ciorbea, Nastase, Boc, MRU, Ciolos....... , deci ei aleg apoi se pun pe criticat !
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
VASILE BLEAGA @ Voi ce vreti nemultumitilor ?
+7
VREAU CA TICALOSI , CAZATURI SI TICALOSI,INFRACTORI CRONICI ASEMENI TIE SA FIE STARPITI DIN POZITIILE IN CARE SE AFLA IAR ZODIA ,,ZDRENTEI'' NASCUTA PRIN NESIMTIREA SI RAPACITATEA UNOR ASTFEL DE ELEMENTE SA-SI GASEASCA LOCUL BINEMERIT IN LATRINA ISTORIEI ACESTEI TARI !
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
escu
+19
Ia uite, domnule, SRI s-a transformat în teatrul de comedie. Și eu care credeam că se ocupă de siguranța națională, de ilegalitățile și acțiunile antistatale, antieconomice naționale etc.?
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
Cetatean
+6
Mda... Mereu ne pun santajabili pt ca cei ce-s cu serviciu si cariera devota in afara tarii si evident contra poporului nostru sa poata actiona... nestigheriti cum vor aia mari si destepti, iar noi ramanem prosti in tara noastra pt niscaiva lichele cu doua-trei-patru guri de supt tzatze straine, ca a noastra le era insuficienta. Fire-ar ai dreaq asti` cu strainezii lor cu totul.
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
Plugarul
+14
Din nefericire , acestea sunt unele din faptele de eroism ale sri-ului .... . Păcat de resursele intelectuale şi materiale , blocate în activităţi , ce uneori , pot să provoace invidia lui Kim Jong-un ..... . Sigur , nu pot să nu recunosc aportul unei părţi din lucrătorii sri , oameni integri , sănătoşi la cap , ce cu îndărjire , refuză amestecul în ..... , mocirla lui cioloş .... . Se spune că în activităţile operative menite să asigure protejarea efectivă a ţării , de tot felul de ticăloşii ... , nici 25% din efective nu mai sunt implicate , în rest .... , jocuri de scenă în aer liber , artificii , spectacole de sunet şi lumini .... , şi multă voie ..... bună .... !
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
Wolf Edmond
+20
Ar trebui amintit faptul că domnul Iulian Fota, în persoană, a declarat, mai zilele trecute la un post de televiziune, că lupta se duce între SRI și PSD și nu între manifestanți și PSD. Deci SRI-ul ar trebui să dea jos postarea de pe site-ul instituției cu ironizarea domnului Nistorescu. Cât despre domnul general (R) Coldea, dacă tot îi place așa de mult să conducă România, să n-o mai facă din clandestinitate. Constituția României dă dreptul oricărui cetățean să candideze la o funcție publică, așa că, să facă domnia sa bine și să candideze la președenția României. Cu SRI și STS la butoanele scrutinului, iese sigur președinte. Următorul pas va fi să extindă serviciile către populația preșcolară a țării și să devenim cu toții spioni și clandestini, nu doar manifestanți precoce.
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
Dan @ Wolf Edmond
+4
Vicepremierul Sevil Shhaideh a declarat vineri(azi) la Pitesti ca planul de regionalizare a tarii nu s-a oprit,dar pentru a fi pus in aplicare trebuie modificata Constitutia...
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
Recomandate
Atac terorist în Barcelona (Video)
Publicat acum 15 ore şi 21 minute
Cum s-a dus o senatoare în Parlament
Publicat acum 21 ore şi 11 minute
Simona Halep merge mai departe
Publicat acum 14 ore şi 4 minute
 Sfârșit de poveste neagră: Tudor Postelnicu
Publicat acum 16 ore şi 56 minute
Țara gîfîie, economia crește
Publicat acum 13 ore şi 37 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat acum 14 ore şi 35 minute