Fractură logică sau minciună de doi lei a lui Mihai Tudose după CEx?

După mult aşteptata şedinţă CEx a PSD rămîne întrebarea: şi atunci, de ce s-au mai făcut de rîs în aceste ultime zile? În rest, singura chestiune interesantă este o minciună colosală aruncată tam-nesam de premierul Mihai Tudose, prin care a încercat să transmită mesajul că el nu a vrut să genereze această criză politică.

La ieşirea din CEx, fiind alături de Liviu Dragnea, Prim-ministrul Mihai Tudose a declarat: „Sevil Shhaideh și Rovana Plumb, după ce au primit citațiile de la DNA, au venit să-mi prezinte demisiile. L-am sunat pe Liviu (Liviu Dragnea – n.r.) și am vorbit și cu alți colegi și am reușit să le oprim, pentru a nu da un semn de degringoladă în guvern”.

Ce ne spune acum Mihai Tudose? Că atît Sevil Shhaideh, cît și Rovana Plumb au venit la dumnealui în ziua de 22 septembrie 2017, după ce au primit citaţiile de la DNA şi şi-au prezentat demisiile. Mihai Tudose a încercat să le oprească şi numai cu ajutorul altor colegi a reuşit să le facă să rămînă în guvern!

În primul rînd, Rovana Plumb nu a fost citată la DNA, întrucît, fiind ministru şi parlamentar, pentru începerea urmăririi penale este necesar mai întîi avizul Parlamentului, or acesta nu a fost încă dat şi, deci, Rovana Plumb nu poate fi chemată la audieri de către DNA. Aşadar, afirmaţia lui Mihai Tudose că „Sevil Shhaideh și Rovana Plumb, după ce au primit citațiile de la DNA, au venit să-mi prezinte demisiile” nu poate fi adevărată decît în ceea ce o priveşte pe Sevil Shhaideh, nicidecum pe Rovana Plumb!

În al doilea rînd, Mihai Tudose a uita declaraţia pe care a făcut-o în emisiunea „Sinteza zilei” din 9 octombrie 2017, adică acum trei zile: „Vă spun că mai sunt încă cel puţin doi miniştri, pe care am să-i rog să părăsească cabinetul… O miniremaniere… Sînt trei (miniştri – n.r.) cu probleme, care, într-adevăr, creează probleme şi la nivel de percepţie publică şi unele dintre situaţii şi la nivel de Comisie Europeană”!

Aproape acelaşi lucru l-a spus Mihai Tudose şi a doua zi, pe 10 octombrie, în emisiunea „Jocuri de putere” de la „Realitatea TV”: „Știți foarte bine: doamna de la Fonduri Europene, doamna de la Investiții Publice, apoi mai e și relația cu Parlamentul. Și mai am doi colegi pe care îi voi ruga sa părăseasca Guvernul!

Deci, ce ne spunea acum cîteva zile acelaşi Mihai Tudose? Că sînt doi miniştri, evident Shhaideh şi Plumb, pe care îi va ruga să părăsească guvernul pentru că au probleme de percepţie publică.

Aici logica se face praf şi pulbere. Păi, dacă cele ministrese, Sevil Shhaideh și Rovana Plumb, îi prezentaseră lui Mihai Tudose demisia încă din ziua de 22 septembrie 2017, cînd DNA le-a citat (trecem peste faptul că Rovana Plumb nu a fost citată), atunci de ce mai era nevoie să le roage după data de 9 octombrie 2017 să-şi dea demisiile? Adică – reluăm – Shhaideh şi Plumb au vrut să-şi demisiile în 22 septembrie, Mihai Tudose a reuşit să le oprească pentru ca apoi, după 9 octombrie, să le roage să-şi dea demisiile? Ce logică este asta?

Orice om cu o gîndire cît de cît logică îşi pune întrebarea: nu era mai simplu ca Mihai Tudose să le accepte demisiile încă din ziua de 22 septembrie, din moment ce el însuşi ar vrea ca Shhaideh şi Plumb să plece din Guvern, fără să se mai declanşeze această criză în PSD şi în actul de guvernare?

Las cititorii să găsească vreo brumă de logică în declaraţiile lui Mihai Tudose, căci noi nu am reuşit acest lucru nici măcar cu „Organon”-ul lui Aristotel în faţă, deşi are şase tratate de logică în cuprinsul său.

P.S. Şi ar mai fi ceva bizar în declaraţia de aseară a lui Mihai Tudose, care a mai spus: ”Sper că Sevil Shhaideh va accepta să lucreze în aparatul guvernamental, că e foarte bună în ce face”! Pe bune? Adică o dă afară din postul de ministru şi îi propune să fie secretară sau consilieră la cabinetul celui care îi va lua locul?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.