Funcționar din Primăria Capitalei, reținut

Procurorii DNA l-au reținut, vineri, pe Gheorghe Cosmin Metescu, funcționar public la Serviciul Urbanism din Primăria București, acesta fiind acuzat de luare de mită.

Metescu a fost prins în flagrant în timp ce primea mită.

El va fi prezentat vineri la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit procurorilor, Cosmin Metescu a pretins, prin intermediari, 40.000 de euro de la proprietarii unui teren situat în București, pentru a-și îndeplini atribuțiile de serviciu, în sensul modificării unui plan de urbanism zonal.

„Concret, proprietarii erau interesați ca suprafața de teren respectivă să dobândească un caracter construibil, în condițiile în care, potrivit planului de urbanism zonal actual, această suprafață de teren nu avea caracter construibil, fiind încadrată în categoria „spații verzi”. În 11 iunie, inculpatul Metescu a primit de la unul dintre intermediari suma de bani respectivă, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, se arată în comunicat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.